Ekipa švedskog Malmea za koju nastupa novopečeni bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžićje sa ubjedljivih 5:0 do nogu potukla hrvatsu Lokomotivu.

Jedan od strijelaca za švedski tim u ovom meču je bio i Adi Nalić, sin trenera Tuzla Cityja Zlatana Nalića.

Ahmedhodžić je od prve minute igrao i svoj posao na terenu odradio sjajno, što pokazuje i rezultat, a nakon utakmice bio je tražen i među novinarima.

Sve je interesovalo kako je zaustavio prvu zvijezdu gostiju Sammira.

“Meni se on čini kao tipični ulični igrač. Nije pokazao ništa specijalno, malo je pokušao sambe i tako to, ali ništa… Zatvorili smo ga skroz” – otkrio je Ahmedhodžić i dodao kako uživa igrati protiv klubova sa Balkana.

“Bilo je posebno. Volim igrati protiv tih klubova jer razumijem šta igrači govore na terenu. To je prednost. Mogu da se postavim taktički bolje ako čujem šta pokušavaju. To pomaže i mojim saigračima jer im mogu to odmah saopštiti. Taktički sam držao sam sve”, kroz smijeh dodaje novopečeni Zmaj.

U play-offu će Malmo igrati protiv izuzetno neugodne Granade.

“Jedva čekam. Bit će zabavno igrati protiv jedne takve ekipe, dovoljno je samo vidjeti na kojem su mjesto završili prošlu sezonu u LaLigi. Znamo kako Španci vole da igraju. Dosta su tehnički jaki i vole da drže loptu. Ali, moj cilj je grupna faza, pa i više od toga…”

Ahmedhodžić je po prvi put pozvan i u reprezentaciju BiH.

“U ovom trenutku sam fokusiran samo na Malmo. Drago mi je jer me sada pitaju samo oko utakmica, a ne ona stalna pitanja oko toga za koga ću igrati”, poručio je Ahmedhodžić.