Trebalo je iz jednog vatrogasnog društva da krenu i juče, i danas da traže nestalog Mateja, ali nisu zbog zime i niskih temperatura

Drugarica Mateja Periša (27) mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, Željana M. iz Bajine Bašte, kaže da ju je “vidovnjak” koji joj je pretio da će je ubiti jer ga je pitala za nestalog prijatelja, blokirao na društvenoj mreži nakon što ga je prijavila policiji, i posle pisanja medija.

Podsetimo, “vidovnjak” M. R. je na društvenim mrežama pisao da je Matej živ, a potom mu se Željana obratila sa namerom da sazna odakle njemu ta informacija.

– Nažalost, za sada nikakvih novih informacija nemamo, osoba koja mi je pretila me je blokirala verovatno kada je pročitala članak – kaže sagovornica.

Kako dodaje, trebalo je iz jednog vatrogasnog društva da krenu i juče, i danas, da traže nestalog Mateja, ali nisu zbog zime i niskih temperatura.

– Vreme odmiče, a nada da je živ je sve manja. Apelujem na ljude da se jave policiji makar i anonimno ako su nešto videli, ili da pozovu Nenada Periša, Matejevog oca – navodi Željana.

Posle pisanja, javljali su joj se ljudi da je podrže.

– Pisali su mi da izdržim, ali i pre svega, da me pitaju zašto mi prete – kaže ona.

Napuštena zgrada sa peskom

Inače, kada je Željana stupila u kontakt sa “vidovnjakom”, odmah ju je pitao da li je Matejeva devojka, i da li misli da je on budala.

– Onda je rekao kako sam ja upletena u njegov nestanak. Nisam želela dalju komunikaciju sa njim, pošto mi je jednom napisao da je živ, a onda da je ubijen, ali mi je on napisao: “Ubiću vas”. Uznemirila sam se, a onda sam tu pretnju smrću prijavila policijskoj stanici u Bajinoj Bašti – ispričala je Željana.

M. R. se tu nije zaustavio.

– Čak i posle toga, kada sam mu rekla da sam ga prijavila policiji, napisao mi je da, ukoliko želim da pronađem Mateja, odem u Beograd i pronađem napuštenu zgradu oko koje je sve peskovito. Nije me to polakomilo, Beograd je ogroman, koliko samo takvih zgrada ima – navela je sagovornica.

Signal na Velikom ratnom ostrvu

Podsetimo, signal Periševog mobilnog telefona, kako je utvrdila istraga poslednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva oko 02.40, 31. decembra.
Prema rekonstrukciji kretanja Mateja Periša, koju je napravila srpska policija, signal njegovog telefona poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Danas je 26. dan potrage za nestalim Splićaninom.