Razgovor Zdravka Mamića za Podcast Incubator trajao je više od pet sati.

Svaki medijski istup bivšeg dopredsjednika Dinama je uvijek jako zanimljiv, a ‘showa’ nije nedostajalo ni tokom razgovora za pomenuti podcast u kojem je otkrio razne stvari iz svog života.

Osvrnuo se Mamić i na brojne transfere koje je napravio, kao i na Alena Halilovića za čiji pad u karijeri dijelom krivi i njegovog oca Seada koji je, podsjetimo, svojevremeno bio reprezentativac Bosne i Hercegovine. Danas je Alen u engleskom drugoligašu Birmingham Cityju.

Prva Halilovićeva stanica nakon Dinama trebao je biti Tottenham. Sa čelnicima kluba je bio sve dogovorio, trebao je ići u paketu sa Jedvajem, ali…

“Zovnem je očeve Jedvaja i Halilovića, kažem im da sam postigao dogovor sa Tottenhamom, da njihovi sinovi idu u veliki klub. Veliki novac je u pitanju. Za Halilovića, otac bi trebalo da dobije posao u trenerskoj školi Tottenhama, da dvojica braće igraju u akademiji kluba, da pogađaju najbolje koledže. Sve to Tottenham plaća. Onda su klošari nagovorili starijeg Halilovića. ‘Što ne tražiš od Mamića da ti daju nešto’, nagovaraju ga. Napravim grešku tada, poludim, mi smo se dogovorili sve. Baldini dođe u moju kuću, ja neću, Halilović za sebe traži novac”, priča Mamić i osvrće se na gazdu Tottenhama:

“Od Levyja možete da uzmete 50 miliona eura ako se dogovorite, ali ni euro više, to je to. Tvrd pregovarač. Uglavnom, u tom momentu moj sin daje pola miliona eura ocu Alena Halilovića da bi potpisao ugovor sa Dinamom. Halilović je dogovarao sa Atletico Madridom. To saznam, otac nas zavačio, nije potpisao ugovor. Tražio mi pola miliona eura i damo mu. Moj sin je trebao da bude menadžer Haliloviću, da ga zastupa”, istakao je.

Na kraju je Halilović završio u Barceloni.

“Dinamo ga kupuje novcem mog sina, potpisuje ugovor sa Dinamom, a tada dobija veliku platu da ostane u klubu. Poslije smo dobili šest miliona eura od Barcelone, bar nešto smo spasili. Kada nije uspio htio sam da ga vratim u Dinamo, ali je bilo problema, pa mi je brat rekao da odustanemo. Alen stiže iz Italije, i na putu do Zagreba odustanemo.”