Pred potpisom za Genovu

Brazilski napadač Alexande Pato trenutno je bez kluba nakon što mu je nedavno istekao ugovor sa Sao Paulom.

Pato se u Sao Paulo vratio prije više od godinu dana nakon što je dvije sezone proveo u kineskom TJ Quanjianu. Sa Sao Paulom nije dogovorio nastavak saradnje, te je više od mjesec dana bez ugovora.

Međutim, ovaj 31-godišnji napadač uskoro bi trebao pronaći novi klub i kako stvari stoje ponovo ćemo ga gledati u Seriji A. Poznato je da je Pato svojevremeno nosio dres Milana gdje je pružao najbolje partije, a San Siro je napustio prije sedam godina kada se vratio u Brazil.

Ipak, mediji na Apeninima pišu da Pato ponovo želi igrati u Seriji A, te da na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda. Već je u pregovorima s Genovom koja je ponudila Patu što je tražio i očekuje se da će karijeru nastaviti upravo u ovom klubu.

Također, interes za njega pokazali su još Spezia i Monza, ali je teško da će Pato izabrati neki od ovih klubova. On je u Milanu igrao šest godine u na 117 utakmica uspio je zabiti 51 gol.

Patu se svojevremeno predviđala velika karijera kada je još kao tinejdžer 2007. godine potpisao za Milan, ali mnogi kažu da nije ostvario ono što se od njega očekivalo.