U domu porodice Branković u selu Kamenica kod Niša bol i neizreciva tuga. Rođaci i prijatelji zanemeli od tuge, tešku tišinu prekidaju samo jecaji majke Violete koja uplakana grli sinovljevu sliku.

 

Majka Miloša Brankovića koji je poginuo 30. juna u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Nikola tesla u sudaru sa “puntom” kojim je upravljao S. S. (22) iz Niša.  Moj sin je sa 26 godina izgubio život. Želim samo da ga vidim, da vidim sina moga… – plakala je Violeta Branković.

 

Da nesreća bude veća, njegova majka je, vraćajući se sa posla prolazila u to vreme Bulevarom Nikole Tesle i zatekla stravičan prizor.  Miloš je toga dana motorciklom iz sela Kamenica gde žive u porodičnoj kući krenuo na posao u Duvansku industriju Niš, ali je na svega stotina metara od kapije ove kompanije došlo do stravičnog sudara u kojem je izgubio život na licu mesta.

Nastradali Milos BrankovićFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Nastradali Milos Branković

Autobus se zaustavio na mestu nesreće jer je policija regulisala saobraćaj posle udesa. Neko je rekao da je neki motorista stradao, i Miloševa majka je pomislila odmah da je to on. Kada je istrčala iz autobusa videla je strašan prizor Miloševa majka radi u Specijalnoj psihiijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici. Pošto imaju organizovan prevoz koji ih vozi do Toponice i vraća u Niš, ona se u to vreme pri povratku sa posla nalazila u autobusu koji je prolazio Bulevarom Nikole Tesle.  – priča jedan od prijatelja porodice Branković.

Seća se poslednjih trenutaka provedenih sa sinom.Otac Zoran, skrhan tragedijom, jedva govori.

– To je bilo oko 13 časova kada sa ga poslednji put video –  Tog dana je svratio kod mene na posao u naselje Durlan i otišao da radi u Duvansku industriju, gde je bio zaposlen četiri godine.  govori Zoran.

Rodbina, uplakana dolazi da izjavi saučešće, svi su u neverici.

– Ne može Mišu našeg da vrate sad pa i da tog što je kriv za udes i osude i ubiju. Nema više našeg Miše Tragedija je neopisiva. – plačući priča jedna rođaka.

U selu su Miloša poznavali kao finog mladićaFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
U selu su Miloša poznavali kao finog mladića

U selu su svi znali Miloša kao finog mladića, od kada su se pre desetak godina sa porodicom preselili iz Knez Sela o njemu imaju samo najlepše reči.

– Mnogo je bio dobar dečko, i prijatan, ma nije znao čoveka da uvredi. Takav je bio Miša. Cela porodica je dobra, i otac Zoran i majka Viloeta i sestra Zorana. Žalosno je to što se desilo Miši – veli jedan meštanin Kamenice.

Policija utvrđuje uzrok saobraćajne nesreće u NišuFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Policija utvrđuje uzrok saobraćajne nesreće u Nišu

Prema prvim informacijama, “punto” je skretao u levo ka naselju ili je pravio polukružno okretanje kada je motor koji je išao iza njega udario u zadnji bočni deo, iza vozačevih vrata. Kako je “Blic” pisao do sudara je došlo na Bulevaru Nikole Tesle u saobraćajnoj traci od Mosta Mladosti ka Duvanskoj industriji, kod skretanja za naselje Stevan Sinđelić.

Telo nesrećnog vozača motorcikla preletelo je u suprotnu saobraćajnu traku, dok je kaciga odletela u suprotnom pravcu. Auto se od siline udara zarotirao i zadnjim delom završio na trotoaru, dok je motor proklizao unapred a vozač odleteo oko 20 metara od dvotočkaša kojim je upravljao.

Miloš će biti sahranjen 2. jula na groblju u KameniciFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Miloš će biti sahranjen 2. jula na groblju u Kamenici

a poslednji počinak ispratiće ga otac Zoran, majka Violeta, sestra Zorana, deda Bogosav, baba slovenka i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji. Nastradali Miloš Branković biće sahranjen 2. jula u 15 časova na groblju u Kamenici. N

Vozač “punta” zadržan u policiji do 48 časova

ć. On se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u četvrtak bi trebalo da bude priveden na saslušanje u tužilaštvo.  Po nalogu zamenika Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, nakon nesreće u utorak je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova vozaču “punta” S. S. (22) zbog sumnje da je danas oko 13.20 časova na Bulevaru Nikole Tesle izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Brankovi