Bivši agent Marka Veratija otkrio je da je igrač ,,imao dogovor s Juventusom“ i u početku je odbijao i PSŽ i Napoli, a zatim je 2017. želeo da pređe u Barselonu.

Veznjak je u Pari Sen Žermenu otkako je 2012. napustio italijanskog drugoligaša Peskaru za 12 miliona evra.

– Napoli je postigao dogovor s direktorima Peskare 2012, ali Marko ih je odbio, rekao je igračev bivši agent Donato Di Kampli za ,,L’Equipe“, pa otkrio:

– Nije želeo da se pridruži ni PSŽ-u. Morao sam da se pridružim njegovim prijateljima iz Peskare i uverim ga. U to je vreme imao usmeni dogovor s Juventusom, budući da je navijao za ,,bjankonere“, ali dva kluba nisu uspela da postignu dogovor oko odštete. PSŽ je na kraju pobedio u trci jer su bili spremni da plate svotu koju je Peskara tražila. Jedino što je tražio bilo je da u Parizu može da gleda utakmice Peskare na televiziji!

Di Kampli i Verati razdvojili su se 2017. godine, a italijanski internacionalac umesto njega, tokom burnog leta, potpisao je saradnju s poznatim agentom Minom Rajolom.

– Marko se želio da se pridruži Barseloni. Nudili su puno novca, ali pravi razlog zbog kojeg je želeo da ide bio je igranje s Lionelom Mesijem i da postane prvak, a ne samo sjajan igrač. PSŽ je veliki klub, ali igra u slaboj ligi. Rekao sam Marku da ako želi da postane prvak, treba da promeni destinacij.

Nemam ništa protiv PSŽ-a, ali lakše je napraviti taj korak s Bajernom iz Minhena, Barselonom ili Real Madridom. Hteo sam da krenem u rat zbog njegovog transfera u Barselonu, ali onda se Marko odjednom povukao.

Verati je u međuvremenu potpisao novi ugovor s Parižanima i otpustio Di Kamplija te umesto njega svoju karijeru poverio Minu Rajoli.