Ekipa Vahida Halilhodžića dobila je sve četiri utakmice u grupi uz impresivnu gol-razliku 14:1, a pod Vahinim vodstvom jednostavno briljira. Maroko ima sedam pobjeda zaredom, bez poraza je 14 utakmica u nizu, 11 od posljednjih 18 utakmica završila je bez primljenoga gola.

No, 68-godišnji Halilhodžić je svejedno pod golemim pritiskom u Maroku u kojem se secira svaki njegov potez. Tako ga je novinar nakon pobjede protiv Gvineje pitao žali li zbog taktičkih promjena koje je napravio u toj utakmici, a Vaha je potpuno izgubio živce.

– Zašto bih žalio, a pobijedili smo 4:1? Nevjerovatno je to što me pitate. Dobili smo jako dobru ekipu 4:1 i igrali smo odlično. Ovo nam je treća utakmica u sedam dana, igrači su umorni i pobijedili smo uprkos promjenama. Ne znam što očekujete od ove ekipe. Degutantna su mi ta vaša pitanja. Nevjerovatno, rekao je Vaha i otišao.

Uz Maroko, dva kola prije kraja takmičenja po grupama u završni krug kvalifikacija plasirao se i Senegal. Maroko, Senegal i još osam pobjednika grupa u martu će razigravati za pet mjesta na SP-u u Kataru. Izvući će se pet parova i igrat će se na dvije utakmice.

Halilhodžić je u lošim odnosima s medijima nakon što je iz reprezentacije izostavio najveću zvijedu Hakima Ziyecha i Ajaxovog igrača Naoussaira Mazraouija te im poručio da neće igrati za Maroko dok je on selektor.