Monday, March 27, 2023
Home Sport U Beogradu danas sudila PRELEPA KRAGUJEVČANKA koju veliča ceo svet: Marijana pre...

U Beogradu danas sudila PRELEPA KRAGUJEVČANKA koju veliča ceo svet: Marijana pre nekoliko godina o Noletu rekla OVO i to još odjekuje

2593

Okršaj je sudila čuvena Kragujevčanka koja će suditi i dok snage odmeravaju Filip Krajinović i Saša Zverev (meč se igra danas). Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur predao je danas u prvom kolu Adria Tura meč Austrijancu Dominiku Timu zbog povrede posle samo dva odigrana gema.

Marijana Veljović
MARIJANA VELJOVIĆFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Razlog je jednostavan – Kragujevčanka je jedan od najboljih sudija sveta, a među mečevima na kojima je bila lice i naličje sportske pravde bilo je i finale Vimbldona u ženskoj konkurenciji između Serene Vilijams i Simone Halep pre nekoliko godina. Sigurno ste čuli za sudiju Marijanu Veljović – i da pratite tenis i da niste baš veliki ljubitelj belog sporta.

Pričajući pre nekoliko godina o svetskom asu Novaku Đokoviću rekla je sledeće:“Od srca mu želim da na svakom narednom gren slemu igra za pehar i da ga osvoji. A ja ću čekati, nije mi teško”. Marijanina stručnost, ali i atraktivnost zaintrigirali su sportsku javnost na globalnom nivou.

Međutim, kada žena ostvari uspeh na manje – više muškom terenu, onda se taj uspeh doživi kao najveći mogući trijumf. Žena u sportu je, nažalost, i danas retkost, a kako je Marijana rekla za “Blic” i veliki izazov. Osvrnula se tom prilikom na veliku želju da sudi finale muškog gren slem turnira, koja se ne moće ostvariti sve dok Nole pobeđuje u završnicama svetskih takmičenja.

Damir Džumhur
DAMIR DŽUMHURFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Zanimljivo je da je ranije i sama igrala tenis, a njen uspeh je i pravi primer ženske solidarnosti jer joj je u karijeri velika podrška bila koleginica Marija Čičak iz Hrvatske. Suđenjem na tensikim mečevima počela je da se bavi pre 11 godina, slučajno da bi kao student zaradila džeparac.

Na turniru uslikan i mlađi brat Novaka Đokovića Đorđe Đoković
NA TURNIRU USLIKAN I MLAĐI BRAT NOVAKA ĐOKOVIĆA ĐORĐE ĐOKOVIĆFOTO: RAS SRBIJA

Istakla je da i da ne voli da bude javno eskponirana, ali je to uz njeno znanje gotovo pa nemoguće.