U pitanju je, navodno, Maja S., vlasnica dve firme, obe za pomorski i obalni prevoz.

Matej Periš (27), Splićanin kojem se svaki trag gubi 31. decembra oko 1.50 na obali Save, neposredno pre nego što će izaći iz noćnog kluba u beogradskoj Beton hali telefonom je razgovarao sa devojkom iz Splita. Ona je u to vreme, navodno, bila u „Buda baru”, koji se nalazi u Beogradu na vodi, nešto dalje od restorana „Savanova”, gde se njemu, prema snimcima nadzornih kamera, izgubio svaki trag.

Кako je Objektiv saznao, reč je o sestri mladića za kojeg se spekulisalo da je sa Matejem i društvom bio u klubu „Magacin”. U pitanju je, navodno, Maja S., vlasnica dve firme, obe za pomorski i obalni prevoz.

„КORISTIO JE DROGU”

Splićanka koja je, kao i njen brat, poznavala nestalog mladića od malih nogu, prema nezvaničnim informacijama policiji je ispričala da je Periš, koji se bavio napornim poslom skipera (kapetan malih brodova), bio vrlo ambiciozan i da je, da bi postigao željeno, koristio opijate. Ona, međutim, nije govorila o detaljima njihova dva razgovora, navodeći da je zbog muzike u klubu slabo čula Periša. Pretpostavka je da je Periš želeo da se njihova dva društva spoje tokom noći između 30. i 31. decembra, kao i da je od nje dobio informacije o noćnom životu Beograda, pošto je ona često gost prestonice Srbije.