Iako su rođeni u drugoj zemlji zahvaljujući svojim roditeljima neki od njih su sačuvali bosansku tradiciju i kulturu te se osjećaju ponosnim što su Bosanci i Hercegovci.

Neki svoju privrženost i ljubav Bosni i Hercegovini su oslikali u vidu tetovaža kao što je to slučaj sa Jusufom Gazibegovićem.

Naime, Gazibegović na lijevoj ruci ima istetovirane granice Bosne i Hercegovine sa jednim ljiljanom preko što je višestoljetni simbol naše zemlje.

Ovaj odlični desni bek je rođen u Austriji, a njegovi roditelji vode porijeko iz Sapne i očigledno su se potrudili da u svog sina usade bosanski duh.

Inače, tetovažu kod fudbalera Sturma iz Graza smo primjetili na reprezentativnom okupljanju u Zenici pred prijateljske mečeve protiv Gruzije i Luksemburga.

Osim Gazibegovića na poziciju desnog beka će konkurisati i Amar Dedić. Fudbaler Sturma je kazao da će on i saigrači dati maksimum

“Amar i ja ćemo dati sve od sebe i dati maksimum i što bolje se pokažemo. Svi osjetimo da se dobro radi, svi su skocentrinani, mislim da smo na pravom putu i da ćemo ako ovako nastavimo ostvariti dobre rezultate.

Inače, Gazibegović do sada ima svega dva nastupa za A reprezentaciju BiH, a da nije bilo povreda taj broj bi bio i veći.