Kaže da se kobne večeri protivio da ćerka ide u diskoteku, jer je imao loš osećaj,Slavko Gudz, otac Tatjane (15), koja je poginula u udesu zajedno sa drugaricom Marijom Fekete (17) i Božidarkom Đukić (23).

“Tata, pusti me, vidiš da je ova korona, možda mi je poslednji put”. Rekao sam ćerki da ne izlazi u grad, jer imam neki loš predosećaj.

olupina automobila smrti
OLUPINA AUTOMOBILA SMRTIFOTO: KURIR

U istoj nesreći život je izgubila i Tatjanina drugarica Marija Fekete (17), kao i Božoidarka Đukić (23), dok se Marijina sestra M. S. (14) bori za život. Nesreća se desila kada je Mihajlo Sabadoš (23), koji je pijan vozio “reno megan”, u kom su bile devojke, ali i mladić Jovan V. (18), koji je takođe teško povređen, sleteo s puta i upao u kanal.Ovo za Kurir kaže Slavko Gudz, otac Tatjane Gudz (15), koja je u nedelju oko 3.30 sati  poginula u saobraćajnoj nesreći na putu između Ruskog Krstura i Kule. mesto nesreće

MESTO NESREĆEFOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Htele da vide pevačicu

– Njih tri su još u četvrtak zajedno bile na bazenu, a Tatjana mi je posle rekla da su se tamo dogovorile da u subotu idu u diskoteku u Odžacima, jer je trebalo da nastupa pevačica koju vole.  Tatjana i sestre iz Kule, Marija i M. S., bile su nerazdvojne. Ne znam zašto, protivio sam se tome. Kao da sam znao da će se ovo desiti – priča uplakani Tatjanin otac i dodaje da je čuo da su devojčice u subotu uveče prvo bile na nekoj kućnoj žurki.

Tatjana, Marija i M.S.
TATJANA, MARIJA I M.S. FOTO: FACEBOOK

–  Dok su hodale, kolima ih je sustigao Mihajlo, a sa njim su bili Božidarka i Jovan. Tako su se svi našli u istim kolima Posle su produžile do diskoteke. Odlučile su da ranije krenu kući, pešice. – objašnjava Slavko Gudz.

Slavko Gudz sa slikom ćerke
SLAVKO GUDZ SA SLIKOM ĆERKEFOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Kako kaže, za nesreću je saznao u nedelju oko sedam ujutru, kada su ga probudili policajci.

– Baš u nedelju smo planirali da pečemo prase i da se malo okupimo, a sada sahranjujem ćerku Moja Tatjana mi je bila desna ruka, od sve dece najviše mi je pomagala, slušala me. Išla je u drugu godinu prehrambene škole.  – kaže Slavko, stežući ćerkinu sliku.

Rekle su majci da idu u šetnju, a otišle su u klub. Mlađa sestra je rođaci iz Novog Sada slala videe sa žurke. Ovo niko nije očekivao – Tetka Slale su snimke iz provoda.

Tetka sestra iz Kule kaže da je mlađa devojčica, koja je u Dečjoj bolnici KC Vojvodine, pre tragedije cele večeri slala rođaci snimke iz provoda. – kaže tetka.  

Nesrećni otac kaže da je čuo da je nastradala Marija Fekete ispala iz kola i da je ležala na putu.

–  Čuo sam i da je Jovanu operisana kičma i da su mu amputirane noge, kao i da na sve to ima koronavirus  Glava i grudi su joj bili smrskani. Druga devojčica bila je u jarku. – kaže Slavko. Rekle da idu u šetnju

Njihov očuh Zoran Šijak kaže da su devojčice kobne večeri izašle u grad sa drugaricom Tatjanom, koja je trebalo da prespava kod njih.  Ništa manja tuga nije ni u porodici Marije Fekete i njene povređene sestre M. S.

očuh stradale Marije i povređene M.S.
OČUH STRADALE MARIJE I POVREĐENE M.S.FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

– Na kraju su završile u diskoteci  Rekle su nam da idu da prošetaju po kraju i da neće daleko ići. – priča potreseni očuh, koji je za nesreću saznao kada je krenuo na pecanje.

Mihajlo i stradala Božidarka
MIHAJLO I STRADALA BOŽIDARKAFOTO: FEJSBUK PRINTSKRIN

–  Pozvali su me i rekli da su one doživele nesreću. Odmah sam otišao tamo, ali me nisu puštali da priđem blizu. Svakog jutra bih, pre odlaska na pecanje, ušao u sobu devojčica da proverim da li su se vratile iz grada i da li spavaju, ali sada to nisam učinio.  – kaže Šijak.

Bila je mirna, povučena i tiha – priča tetka i dodaje: – Mihajlo koji je vozio auto smrti bio je Božidarkin momak. Znam da su se zabavljali, pa je kobne večeri sa njom i drugom Jovanom bio u provodu. Ove tri devojčice uopšte nisu bile njene drugarice, njih je Mihajlo slučajno sreo i povezao. Kakva crna sudbina.     Božidarka je bila najmlađa od četiri sestre, po završetku škole otišla je u Novi Sad gde njena sestra drži firmu za održavanje zgrada i zaposlila se. Tamo je i upoznala oca svoje ćerkice. Zabavljali su se, a nije znala da je oženjen. Tek kad je zatrudnela, sve se saznalo. Očaj u porodici Đukić S dečkom bila u provodu, iza sebe ostavila dete (3) Tetka Božidarke Đukić, koja je iza sebe ostavila trogodišnju ćerku, kaže da njeni roditelji ne progovaraju od tuge. – Vratila se kod roditelja i sama odgajala devojčicu.

On dodaje da vozača “renoa”, Mihajla Sabadoša, ne poznaje, ali da poznaje povređenog Jovana V.

– Jovan se družio sa devojčicama i ranije, znali smo ga dobro – kaže on.

Ja sam osam godina u braku sa njihovom mamom. Ona ovo jako teško podnosi. Kad bi makar mogla da vidi mlađu ćerku u bolnici bilo bi joj lakše. Devojčica nema povrede glave, već nagnječenje vratnog pršljena i drže je u veštačkoj komi – priča Zoran i nastavlja: – Moja žena je bila jako vezana za Mariju. Kada je ona imala manje od godinu dana njen otac se obesio, pa se moja žena preudala. U drugom braku je dobila drugu ćerku, ali joj je i drugi suprug preminuo i to u 40. godini.    Zla sudbina stradalih sestara Obe rano ostale bez očeva Zoran Šijak, očuh Marije Fekete i njene povređene sestre, kaže da je Marija išla u mašinsku školu “Mihailo Pupin”. – Školovala se za varioca, a i njena mlađa sestra planirala je da upiše istu školu – navodi naš sagovornik i dodaje da su devojčice sestre po majci i da su obe rano ostale bez očeva. – J

 Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.   Vozač u pritvoru Zanemeo pred tužiocem Mihajlo Sabadoš saslušan je juče pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru, a kako nezvanično saznajemo, branio se ćutanjem. Njemu je određen jednomesečni pritvor.