Odlazak u penziju u velikom stilu

SVET TENISA NA NOGAMA Federer sa Đokovićem igra poslednji meč karijere?
EPA-EFE/ANDY RAIN

Švajcarski teniser Rodžer Federer odlučio je da završi karijeru.

Poslednji turnir biće mu egzibicija, odnosno Lejver kup koji je na programu od 23. do 25. septembra.

Vratiti veliku četvorku na Lejver kupu je zaista neverovatno. Videćemo kako će izgledati zajedno u timu, kao i da li će igrati dublove zajedno, ali i kako će izgledati njihova interakcija dok su jedan pored drugog i dok gledaju jedni druge u svojim timovima. Ovo je situacija za koju sam mislio da se nikada neće desiti.  Ovakvu situaciju nismo imali na Lejver kupu u prvih šest godina, ali sada imamo. Dakle, sada je na ostatku sveta da učini ovaj meč tesnim, jer je 6-0 za Evropu, a Džon Mekinro trenutno nije srećan kapiten, jer treba da igra protiv velike četvorke – Džone, srećno – poručio je Vilander.

Barbara Šet je rekla da je uzbuđena što će videti Federera na oproštajnom meču i istakla da će on najverovatnije igrati samo dubl, sa Novakom Đokovićem ili Rafaelom Nadalom u paru.

– Veoma sam uzbuđena što vidim Rodžera Federera na Lejver kupu. Tako dugo ga nismo videli da igra tenis. Pre dve godine na Vimbldonu je odigrao svoj poslednji meč i ovo će biti prvi meč na Lejver kupu. Nisam sigurna da li će igrati singl. Mislim da će najverovatnije igrati dubl, verovatno sa Rafom Nadalom ili Novakom Đokovićem. Ali mislim da su svi veoma uzbuđeni i da svi pričaju o tome – rekla je Barbara Šet.