Petar Živanović (74) hicima iz lovačke puške usmrtio Sanju Janković (42) u selu Svileuva kod Koceljeve. Zločin se dogodio nekoliko sati pošto je u Kruševcu Gordani Jovanović presudio bivši suprug Miša

Petar Živanović (74) iz sela Svileuva kod Koceljeve ubio je juče oko tri sata ujutru nevenčanu suprugu Sanju Janković (42). Zločin se dogodio samo nekoliko sati pošto je Miša Jovanović (57) iz Lazarevca ubio bivšu ženu Gordanu (47) i ranio njenog brata Gorana Radosavljevića (42) u Kruševcu. Živanović je ubio Sanju hicima iz lovačke puške u njegovoj kući u Svileuvi.

kuća u kojoj se desilo ubistvo
KUĆA U KOJOJ SE DESILO UBISTVOFOTO: KURIR

Sudeći po snimku koji je nesrećna Sanja objavila na Fejsbuku, ona je prethodne noći bila u nekoj kafani, a na snimku se vide i dvojica muškaraca.

– Pretpostavlja se da su se Petar i njegova 32 godine mlađa žena Sanja posvađali po povratku sa te proslave. Petar je zbog ljubomore izgubio kontrolu, uzeo pušku i ispalio smrtonosne hice. Inače, pušku je legalno posedovao – kaže naš izvor i dodaje da je Petar tri sata posle ubistva pozvao komšiju i rekao mu da je presudio Sanji.

žrtva
ŽRTVAFOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

Meštani Svileuve kažu da su Petar i Sanja godinama bili u ljubavnoj vezi, uprkos velikoj razlici u godinama.

– Petru je prva žena preminula, kao i brat, a sa četiri ćerke nema kontakt. On je radio kao zidar, imao je svoje radnike i bio veoma cenjen. Sanju je upoznao na nekom poslovnom putu u okolini Valjeva i doveo ju je tu – pričaju komšije i dodaju:

– On je bio strašno zaljubljen u nju. Sve je po selu rasprodao zbog nje, da bi mogao da joj obezbedi lagodan život. Sve je njoj davao i nije žalio. Ostala mu je samo kuća i nešto malo zemlje. Priča se i da je Sanji kupio kuću.

Motiv zločina navodno je ljubomora.

– Sanja je bila mlada, a Petar, svestan svojih godina, ljubomoran. Dešavalo se i ranije da se svađaju, pravili su cirkus po selu. Ko zna, možda je umislio da ga ona vara, ili da ga iskorišćava samo za novac. Moguće je i da je htela da ga ostavi, a da on to nije mogao da podnese – dodale su komšije.

Napustila nasilnika ZVALA BRATA DA JE ZAŠTITI

Gordana Jovanović, koju je u subotu ubio bivši muž Miša, kobnog dana pozvala je brata Gorana Radosavljevića (42), koji je u krvavom piru teško ranjen, da je zaštiti! Ona je pre dva meseca napustila Mišu i zaposlila se kao sobarica u hotelu na Jastrepcu, a u tom hotelu je i živela. – U subotu nije došla na posao, javila se kolegama da je bolesna. Zbog uznemiravanja i pretnji bivšeg muža, više puta je zvala brata u pomoć. Navodno, tako je bilo i sada. Ispituje se da li je Jovanović u kruševačku kafanu došao po pozivu šuraka ili je pratio ženu, seo za njen sto i ubio je – kaže izvor.

Ubica umalo izazvao katastrofu na auto-putu

HTEO DA SE ZAKUCA U DRUGI AUTO, POLICAJCI GA SPREČILI

Istraga je pokazala da je Miša Jovanović posle zločina kratko bio u Kruševcu, a da je zatim otišao u Čačak. – Prvo smo primetili njegov auto. Bilo je rizično hapsiti ga u gradu, jer je bio naoružan. Strahovali smo da bi mogao da pruži otpor i upotrebi oružje – priča za Kurir izvor iz istrage i nastavlja: – Pratili smo ga sve vreme. Dodatni problem su bile i neviđene saobraćajne gužve. Kada je na punktu auto-puta u Preljini sumanuto uleteo u suprotnu traku, shvatili smo da je rešio na taj način sebi da okonča život, odnosno da se zakuca u auto koji bi mu došao u susret. Tada smo svi krenuli u akciju. U filmskoj poteri za ubicom, koji je nekoliko kilometara vozio suprotnim smerom sumanutom brzinom, policajci su više vodili računa o vozilima koja im stižu u susret. – Izgubio je kontrolu i udario u ogradu. Uspeo je da izađe iz auta, preskočio je ogradu, a zatim i žicu kraj puta. Policajci su bili nekoliko metara od njega kada se začuo pucanj – kaže izvor.

(Kurir.rs/ J.I.-Ž.M.-A.M.-D.Č./ Foto: Kurir, Facebook printscreen)