Maja je u noći između 10. i 11. juna uhapšena zajedno sa svojim dečkom S. M., za koga se sumnja da je bio deo ove bande, na čijem je čelu nemački državljanin (39) poreklom iz Iraka.

Starleta Maja Stevović, bivša učesnica rijalitija “Parovi”, bila je uhapšena u Berlinu sa 35 kesica droge kristal met, a lisice su joj pre desetak dana stavljene u okviru velike akcije nemačke policije, kojom je razbijena jedna od najvećih kriminalnih grupa za proizvodnju i preprodaju ove droge u toj državi.

Vrednost oduzete droge procenjena je na milion evra Policija je oduzela ukupno 10 kilograma opasne droge kristal met, a radi se o najvećoj zapleni ovog narkotika na području Berlina. – naveli su iz nemačke policije.

Istraga o ovoj kriminalnoj grupi počela je još u januaru 2019, a činilo ju je osam osoba različitih nacionalnosti starosti od 21 do 52 godine.

Pored proizvodnje, organizovali su i mrežu preprodavaca tih narkotika, ali i marihuane – prenose mediji iz Berlina i dodaju da je organizator i finansijer kriminalne grupe nemački državljanin, rodom iz Iraka, koji je u Nemačkoj već robijao osam i po godina zbog trgovine narkoticima, a u aprilu je pušten na uslovnu slobodu. Banda je posedovala nekoliko laboratorija za proizvodnju i preradu amfetamina i metamfetamina u velikim količinama.

Nakon toga je izvršen pretres auto-servisa, kao i stanova koje su osumnjičeni koristili. Osim 10 kilograma kristal meta, zaplenjena je i marihuana, desetine hiljada evra u kešu, oružje i municija  Policija je prilikom praćenja grupe, 28. maja, primetila da njeni članovi u jednom auto-servisu pakuju narkotike u BMW. Nakon toga, auto je presretnut i članovi su uhapšeni prilikom primopredaje.  – saopštili su iz policije i naglasili da je među uhapšenima i jedna žena, za koju se sumnja da je bila kurir.

Ona je za pomenuti list potvrdila da je bila privođena, ali da je, kako je objasnila, posle dva dana puštena  Kako navodi “Kurir”, pozivajući se na izvor upoznat sa slučajemm, uhapšena žena zapravo starleta Maja Stevović. .

– Zaplenili su mi telefone, ključeve od kola i mnogo privatnih stvari, mojih, ali i od mog dečka –  Tačno je. Bila sam zatečena kada je dvadeset uniformisanih lica upalo u stan i tražilo da ga pretrese.  kaže Maja.

– . Odmah sam se spakovala i vratila se u Beograd.  Posle privođenja u policijsku stanicu rekli su mi da će da me drže od godinu i po dana do tri godine, međutim, posle dva dana su me pustili.

Stevovićeva tvrdi da joj je sve namešteno.

Ja ću tužiti državu Nemačku za nanošenje duševnog bola.  Imam odličnog advokata koji će dokazati da je moj dečko nevin. – dodala je.