Džeko je pogotkom protiv Gruzije selektoru kupio još malo vremena na klupi reprezentacije

Nakon poraza od Gruzije, naša selekcija je dočekala reprezentaciju Luksemburga, u nadi da se katastrofalan niz rezultata može prekinuti. Uprkos nekoliko izglednih prilika, gol protiv 93. selekcije svijeta stigao je tek četiri minute prije kraja. Za prekid užasnog niza, Džeko je morao u igru. Čini se da je ovim pogotkom selektoru kupio još malo vremena na klupi reprezentacije.

– Nismo ni mi zadovoljni igrom i kako je to izgledalo. Sigurno da to može puno bolje. Stvorio se pritisak. Svi igrači su pod pritiskom. Ja neću optiživati vas, ali ima i do vas. Napravili ste pritisak kao da su to utakmice na život i smrt, kazao je član stručnog štaba reprezentacije BiH Slaven Musa.

Duel s Luksemburgom zasigurno nije utakmica života i smrti, što je potvrdila i slaba zainteresovanost domaće javnosti, a sve je rezultiralo i izostankom popularnih BH Fanatikosa. Nogometni savez podijelio je veliki broj ulaznica omladinskim školama nogometa i djeci koja su bila svijetla tačka ovog meča.

Bila je to tek treća pobjeda u četrnaest utakmica reprezentacije pod sidrom selektora Peteva. Dvije od te tri stigle su u prijateljskim utakmicama. Vrijedi podsjetiti na njegovu izjavu s početka prošle godine kada je tražio da mu se sudi po rezultatima. Možda je baš pobjeda protiv Luksemburga lijek za najveći problem Zmajeva.