Stravično!

Koze iz Gojne Gore

Foto: RINA

Izgladneli dečak (12), spasen je nakon što je dve godine proveo vezan u staji za životinje gde se hranio hranom za koze, dok su njegov okrutni otac, tri maćehe živeli u udobnosti sa njegovih 17 braće i sestara u Nigeriji.

Prema rečima šefa spasilačke ekipe Hamze Atahiru Vala, dečakova porodica, uključujući njegovog oca i tri maćehe, pronađena je da živa i zdrava u udobnosti doma. Dečak čija je majka umrla pre dve godine, prevezen je u bolnicu u Birnin Kebi, gde su ga zbrinuli na intenzivnoj nezi.

– Naši policajci su u nedelju uhapsili osumnjičene u oblasti Badarija u lokalnoj samoupravi Birnin Kebi, a dečak je u Memorijalnoj bolnici Sir Jahaja, dok istraga tek treba da razotkrije okolnosti zbog kojih je dečak bio vezivan u staji za životinje – rekao je Abubakar.

Bio je vezan za drveni stub i dve godine je navodno živeo među kozama i kokoškama, prenosi BBC.Savet advokata za ljudska prava poveo ih je u nedelju do šupa za životinje, gde su pronašli dečaka, koji jedva može da stoji dok gladuje.

 

Službenik za odnose sa javnošću spasilačkog tima, DSP Nafiju Abubakar je tim povodom izjavio:

 

 

Koze

Koze, Foto: Printscreen

Brat je tvrdio da je dečak vezivan samo tokom dana, prenosi “Sun Nigeria”, insistirajući na tome da je prodao kuću i automobil kako bi finansirao lečenje od epilepsije, prenosi Daily Mail.

Stariji brat žrtve navodno je rekao novinarima da je dečak bolovao od epilepsije, a porodica ga je vezala za drvo kako bi ga sprečila da nestane.

 

Dečak je u bolnici kako bi se izlečio, prenosi “Sun Nigeria”.