Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog četvrtka u Bugojnu u utakmici 5. kola kvalifikacija za EP dočekuje Njemačku.

Nijemci, naravno, u našu zemlju stižu kao veliki favoriti, a selektor Alfred Gislason objavio je danas i spisak igrača na koje računa te se obratio javnosti.

“Naš cilj ostaje pobijediti u obje utakmice jer Njemačku želimo predstaviti na najbolji mogući način, a želja nam je i isprobati par igrača za Olimpijske igre”, rekao je Gislason.

Islanđanin na klupi Njemačke bio je primoran mijenjati kadar za mečeve protiv BiH i Estonije. Umjesto Lukasa Stutzkea koji se nalazi u karantinu pozvan je Fabian Bohm.

U sastavu Njemačke neće biti Uwea Gensheimera i Johannesa Bittera, baš kao ni Hendrika Pekelera i Paula Druxa.

“Pojedini igrači imaju bolje karte, a za druge su ove dvije utakmice kvalifikacija za EURO jako važne, makar što se tiče slobodnih mjesta u timu za Tokiju. Zbog toga mogu reći da zbog toga nećemo ništa poklanjati u ovim mečevima”, kazao je Gislason.

Podsjećamo, Nijemci će igrati i Olimpijske igre ove godine.

Na Gislasonovom spisku se nalaze: Silvio Heinevetter, Till Klimpke, Andreas Wolff (golmani), Marcel Schiller, Rune Dahmke (lijeva krila), Julius Kuhn, Sebastian Heymann, Finn Lemke, Fabian Bohm (lijevi bekovi), Philipp Weber, Juri Knorr (srednji bekovi), Fabian Wiede, Kai Häfner, Steffen Weinhold (desni bekovi), Timo Kastening, Tobias Reichmann, Patrick Groetzki (desna krila), Johannes Golla, Jannik Kohlbacher, Patrick Wiencek, Sebastian Firnhaber (pivotmeni).

Utakmica BiH – Njemačka igra se sljedećeg četvrtka od 16.10 sati u Bugojnu, a direktan prijenos je na BHT.