Cijeli fudbalski svijet, a naročito Italiju i Bosnu i Hercegovinu, do suza je razniježio snimak na kojem jedan mališan za Božić dobija dres Edina Džeke kao poklon.

Rimska Vučica potrudila se da još ugodi malom Davidu.

“Ćao Davide. Čuli smo da imaš super dres, želiš li doći da ga Edin Džeko potpiše?”, napisali su iz Rome, a na odgovor nisu dugo čekali:

“Jedva čekam da dođem”.

Tako će maleni David ispuniti još jedan veliki san i upoznati svog uzora i omiljenog fudbalera, svjetskog, a našeg, Edina Džeku.

“Kompletan N/FSBiH treba dati ostavke, stalo im je do privatnih interesa”

Bh. skaut i menadžer Ervin Piralić vrlo oštro i otvoreno je govorio protiv N/FSBiH nakon još jedne sjednice na kojoj nismo dobili selektora A reprezentacije.

“Sa sigurnošću sam govorio da će Barbarez biti selektor, ali izgleda da bivšim igračima nije stalo do interesa bh. fudbala,već do privatnih interesa. Po mojim saznamjima koje imam došlo je do sukoba između Spahića i Misimovića. Spahić je uz Dinu Begića htio Barbareza za selektora dok je druga strana Misimović-Zeljković htjela Peteva. Pa vi sami procijenite. Toj drugoj strani je bitno prvih 11 igrača, a ostali će se naći preko raznih interesa”, rekao je Piralić i zapitao se mnoga pitanja:

“Da li savjetnik Misimović ima plan i program kako da ozdravi bh. nogomet? Šta je napravio za ove tri godine? Zašto bosanski nogomet propada iz dana u dan? Da li će Vico Zeljković uz dužnost predsjednika biti i nogometni menadžer ili je već? Da li je sa svojim timom napravio analizu dosadašnjeg neuspjeha? Kako je moguće da reprezentacija nema skauta za igrače do 21 godine u dijaspori? Kako je moguće da čovjek u Savezu vodi nogometnu politiku preko osam godina i prodaje na crno nogometne karte? Do kada ćemo ovo gledati?”.

“Ovaj kompletan Savez treba dati ostavku. Promijeniti Statut i dovesti bivše reprezentativce i napraviti Izvršni odbor. Inače, od nas neće biti ništa”, zaključio je Piralić.

Ponovo postaje selektor? Oglasio se Robert Prosinečki!

Bivši selektor Zmajeva prethodnih dana se povezivao s preuzimanjem reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Ipak, kako su potvdili i iz FS ove zemlje, od toga neće biti ništa, a i sam Prosinečki kaže da je sve medijska ‘patka’.

“Nisam čitao portale, stvarno ne znam ništa o tome. Prvi put čujem za tako nešto. Uopće nisam razgovarao ni s kim iz FS Makedonije. Kod kuće sam u Zagrebu od povratka iz Turske, nema drugih vijesti”, rekao je Prosinečki.

Popularni Robi je prethodno imao angažman u turskom Denizlisporu u kojem je dobio otkaz nakon ispadanja u Kupu Turske od niželigaša.

Podsjetimo, Makedonija će na ljeto 2021. godine nastupiti na svom prvom Evropskom prvenstvu nakon što su se na isto plasirali kroz D diviziju UEFA-ine Lige nacija.