Pozitivna energija, sreća, mir i blagostanje u domu su ključni za svaku srećnu porodicu, a evo kako da sve to prizovete u svoj životni prostor.

Uređenje doma po feng šuji pravilima nije tako zahtevno ni komplikovano, koliko se nekada čini nakon studioznih čitanja saveta za uređenje doma.

Središte svakog doma mora biti u prijatnim zemljanim tonovima, a onda treba i da svaki deo kuće prilagodite po principu pet osnovnih pravila

Ova drevna veština donosi uravnoteženje energije u domu, pre svega u svim prostorijama. Kako biste to primenili, najpre se usresredite na središnji deo doma i uredite ga tako da njime vladaju zemljani elementi. To znači kremasti, zlatni tonovi ili žuta boja, udobne fotelje, biljke i umetnička dela sa simbolima mira i zdravlja, ali bez motiva vode.

Sada sledite pet jednostavnih pravila, po jedno za svaku prostoriju i vaš dom učinite punim pozitivne energije.

Dnevni boravak


Foto: Depositosphotos

On mora biti opuštajući, stoga izbegavajte oštre linije, staklene predmete i obavezno sakrijte sve moguće kablove.

Hodnik

Ovu prostoriju morate da oslobodite svakog viška, jer on treba da privuče ljude i da im osećaj prijatnosti i ugođaja. Nemojte odlagati stvari tako da se vide, već postavite gradne ormare i vešalice, tako da u hodniku vlada red.

Kuhinja

Potrebno je da odvojite sudoperu i šporet biljkom ili nekom drvenom daskom, kako im se energije vode i vatre ne bi sudarale. Sudoper mora biti uvek uredan, a podjednako tako i frižider.

Kupatilo

Vrata uvijek moraju biti zatvorena, a poklopac na šolji spušten. Nije loše postaviti malo ogledalo na spoljnoj strani vrata kako bi energija ostajala u domu.

Spavaća soba

Izbacite sve viškove. U spavaćoj sobi treba vam krevet, ormar i tepisi, a ispod kreveta ne bi smelo ništa da se nalazi. Ako ste u braku ili vezi, sve morate imati u paru, od noćnih ormarića nadalje, kako bi se uspostavila ravnoteža u vezi.