Čeferin pozdravio okupljene, obratio se i predsjednik Zeljković
U Sarajevu je počela redovna sjednica Skupštine NS BiH.

Na dnevnom redu su između ostalog izvještaji o radu NS/FS BiH u protekloj godini, o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2021. godinu i revizorski izvještaj za 2021. godinu.

Na dnevnom redu će biti i planovi rada NS BiH za 2022. godinu, te plan prihoda i rashoda za 2022.

Pozdravni ugovor uputio je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin koji se obratio video linkom.

“Želim Vam uspješan rad danas. Siguran sam da će biti prilike da se obratim i uživo. Vaš Savez je stajao uz UEFA-u u teškim momentima, lopta nije prestajala da se kotrlja u BiH. Sada će te biti i domaćini jednog prvenstva i to za igračice do 17. godine. Siguran sam da će ovaj nivo podići ionako visoke organizacione standarde. Želim vam puno sreće i uspješan rad na današnjoj Skupštini“, kazao je Čeferin.

Obratili su se i predstavnici UEFA-e koji su također poželjeli uspješan rad delegatima, a govorilo se i o tome kolika je bitna strategija razvoja infrastrukture.

“Uvijek možete računati na podršku UEFA-e i FIFA-e za sve projekte koji će pomoći u razvoju nogometa u vašoj zemlji“, kazali su.

Navedeno je da je Vico Zeljković najmlađi predsjednik jednog Nogometnog saveza u Evropi.

Sjednicu je otvorio sam Zeljković koji se kratko obratio.

“Hvala našim prijateljima iz UEFA-e i FIFA-e. Ovom prilikom se zahvaljujem na jednoglasnoj podršci na izborima za predsjednika Saveza. Krenuli smo hrabro i odvažno, a svi zajedno ćemo na kraju biti sretni zbog svega što smo realizirali. Nije bilo lako, veliki izazovi su bili ispred nas. Znamo naš put i sve prepreke smo spremni uspješno savladati. Našu viziju smo predočili u strategiju, predano smo radili, a tokom mjeseca maja će strategija ugledati svijetlo dana. Prva godina je bila godina izazova, a dokumenti koji su pred vama pokazuju uspješan i transparentan rad Saveza. Nadam se da ćemo to potvrditi danas”, kazao je Zeljković te dodao.

“Dobit ćemo 12 terena, te zadovoljstvom mogu reći da su sve procedure obavljene i da konkretan posao kreće narednog mjeseca”.

Sjednici prisustvuje 60 delegata, odnosno svi, te Skupština može donositi odluke.

Nažalost navijača tema o smjeni Peteva se danas neće naći na dnevnom redu jer čini se kako su u savezu zadovoljni radom Peteva!