Dobar rezultat u predstojećoj UEFA Ligi nacija biće posljednja šansa za Ivajla Peteve za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za ”Nezavisne” iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Bugarski stručnjak nije uspio odvesti ”Zmajeve” na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Reprezentacija ima seriju loših rezultata, navijači su svoje nezadovoljstvo izrazili nedolaskom na stadion, pa je opšte mišljenje da je bh. timu potrebna šok terapija za povratak na staze nekadašnje slave i ponosa.

“Pitanje selektora je uvijek otvoreno kada rezultati nisu onakvi kakvi bi svi htjeli da budu. Grupa kvalifikacija sa Svjetsko prvenstvo je izgledala statistički i rezultatski loše, ali isto tako faktički nas je jedna – dvije utakmice dijelile od baraža, što sa druge strane nije toliko loše kao što govori ova prva činjenica. U tom smislu podijeljena su osjećajnja. Kada se sve sumira ne m ožemo biti zadovoljni, ali je stav da se Ivajlu Petevu pruži šansa još u Ligi nacija. Nakon toga ako rezultati ne budu zadovoljavajući sigurno da možemo očekivati neke poteze. Prije Lige nacija neće biti promjena na klupi” – rekao je izvor ”Nezavisnih” iz NFS BiH.

Kao nasljednici bugarskog stručnjaka spominju se zvučna trenerska imena poput Faruka Hadžibegića, Vladimira Petkovića, Mehe Kodre, Safeta Sušića, Vahida Halilhodžića i drugih, a na listi želja nekih od čelnika NFS BiH visoko rangira i Slaven Bilić.

”Sva ta imena su reprezentativna i sigurno da se razmišlja o njima na način da li se može postići neki dogovor, ali sam ozbiljan razgovor će ići samo onda ako u Ligi nacija se ne napravi rezultat koji nam odgovara” – tvrdi izvor ”Nezavisnih”.

”Zmajeve” će u Ligi nacija igrati sa reprezentacijama Finske, Rumunije i Crne Gore.