Susedi posumnjali da nešto nije u redu pa su otišli da provere

Niko od suseda Vesnu Rajić (62) dva meseca video nije,  niti se ona ikome javljala ili izlazila iz kuće. Posumnjali su da nešto nije u redu pa su otišli da provere.

“ Socijalni radnici i Vesna su se brinuli za njenog brata. Kako sam ja u selu predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva, njihovi susedi su me zvali i rekli da se u toj kući nešto čudno događa te da Vesne nema već mesecima.Ona je bila druželjubiva žena i često je išla kod suseda na kafu i popušiti koju cigaretu Poznajem tu porodicu i dobro znam njihovu situaciju. ”, priča Đuro iz Batine.

Dva meseca mrtvu sestru držao je u kući 55-godišnjak iz Batine u Baranji, a da je žena mrtva otkrili su meštani sela nakon što su provalili u kuću.

Sve im je bilo sumnjivo, a svakog puta kad bi njenog brata pitali gde mu je sestra, on je odgovarao da je bolesna i da leži.

“Prozori i vrata su bili zatvoreni. Mi smo provalili u kuću i došli do njene sobe. Bila je zaključana. Razvalili smo i kvaku ali smo shvatili da su vrata takođe vezana a iznutra za nešto, da se ne može ući, pa smo i to pokidali. Kada smo ušli u njenu sobu, videli smo užas. Ležala je pokrivena na krevetu, već u poluraspadnutom stanju. Smrad je bio neizdrživ. Soba je bila sva u neredu, smeću i prljavštini. Pozvali smo policiju  Njen brat je, iako sa poteškoćama, takođe bio druželjubiv, nikada nije bio agresivan, u našem fudbalskom klubu radio je kao domar, više volontirao, tek toliko da ima nekakvu zanimaciju. Tako je i u petak on bio na igralištu kada sam ja došao sa kolegom vatrogascem do njihove kuće. Lupao sam i vikao, ali Vesna nije odgovarala. ”, ispričao je Đuro Molnar iz Batine, predsednik seoskog DVD-a.