Petorica reprezentativaca Bosne i Hercegovine napravili su transfer u zimskom prelaznom roku.

Najviše pažnje je svakako privukao transfer Seada Kolašinca, odnosno njegov povratak u Schalke iz Arsenala. On će narednih pola godine provesti na pozajmici u Gelsenkirchenu, ali se očekuje da od ljeta za stalno postane član Schalkea.

Odličan transfer je napravio i Amar Rahmanović. Srce veznog reda Sarajeva je napustilo Koševo i prešlo u redove turskog Konyaspora, gdje se povećala kolonija bosanskohercegovačkih fudbalera i sada su ih tamo petorica.

Transfer iz Premijer lige je napravio i desni bek. Otkrovenje u reprezentaciji BiH prošle godine, Branimir Cipetić, napustio je Široki Brijeg i potpisao za zagrebačku Lokomotivu i već je stigao i debitovati za novi klub. Put Lokomotive je krenuo i napadač Irfan Hadžić. Nakon što je završio svoju tursku epizodu, opet se provlačila priča o povratku u Premijer ligu BiH, ali je naš napadač završio u Kranjčevićevoj.

Peti reprezentativac koji je promijenio sredinu je Bojan Nastić. Bek BATE Borisova je odlučio da napusti Bjelorusiju i obreo se u poljskoj Jagielloniji u transferu vrijednom 300.000 eura, piše sport1.ba.