Policija je ispitala prijateljicu Maju S. koja je bila u Beogradu.

Policijski pukovnik u penziji, 69-godišnji Mile Novaković iz Beograda koji je trideset godina radio u policijskom sustavu srpskog MUP-a, a bio je i načelnik Uprave kriminalističke policije, kaže da je slučaj nestanka Mateja Periša jedan od najtežih koje je pratio.

Novaković je vodio policijsku operativnu grupu Poskok koja je 2000. godine uhapsila pripadnike Zemunskog klana, a bio je i jedan od operativaca u policijskoj akciji Sablja 2003.

– Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovoditelj. Ne znam šta bih vam rekao osim da moramo čekati – rekao je u razgovoru za hrvatske medije.

“Dve stvari su ključ rešenja”

– Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni advokati da ubrzaju ili saznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegovog sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspešno okonča – naveo je on.

– Neću grešiti dušu, ja ne znam šta su sve moji kolege utvrdile niti želim naknadno soliti pamet, ali ključ rešenja ove misterije su Periševi kontakti u Beogradu te njegovi prijatelji s kojima je došao i ovde boravio – kazao je.

Kaže kako mu je teško reći zašto potraga ide sporo.

Kaže i kako smatra da je nestanak mogao biti prijavljen ranije.

Matej Periš

Matej PerišFoto: Nestali Srbija

Policija ispitala prijateljicu Maju S. koja je bila u Beogradu

Podsetimo, Matejeva prijateljica iz Podstrane koja je u vrijeme njegovog nestanka bila u Beogradu juče je, prema pisanju medija, dala izjavu policiji.

Neki mediji objavili su da joj je oduzet pasoš, ali ispostavilo se da je to dezinformacija.

– Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzet pasoš. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Celo sam vreme s njom u kontaktu. Savetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzet pasoš – rekao je otac djvojke.

Komentarisao je i večerkada je Matej nestao.

 Moja ćerka ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom ni u kakvom kontaktu. Poslao joj je to veče poruku na Instagramu, u kojoj je napisao: “Di si!” Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju – kazao je.