Nakon 11 dana pravne borbe, Novak Đoković je bez prilike da brani trofej na Otvorenom prvenstvu Australije, napustio Melburn.

Novak krenuo na finalno suđenjeFOTO: EFE, JAMES ROSS / EPA;
Novak krenuo na finalno suđenje

Prvi reket sveta je deportovan iz zemlje nakon što je sud odbio njegovu žalbu na drugo ukidanje vize od strane imigracionog ministra Aleksa Hoka.

Nikola RokvićFOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA
Nikola Rokvić

Novaku Đokoviću u njegovoj borbi i zbog svega onoga što je preživeo u Australiji podršku su uputile i mnoge domaće javne ličnosti.

– Raduj se!!! Radujmo se! Bitna stvar koju sam naučio od jednog mudrog čoveka: “ Kada nije po tvojoj volji, tada treba najviše da se raduješ, zahvaljuješ, tu se zadobija blagodat Božija. Raduj se, jer nije po tvojoj volji, time svoju volju prepuštaš Božijoj. I ma koliko bilo to teško, moramo pokušavati i truditi se da to dostignemo, jer ništa nije bez dopuštenja Njegovog! A kada to uspemo, na sledećem koraku nas čeka velika nagrada… verujte, radi – napisao je Nikola Rokvić na svom Instagram profilu.

Ivan Bosiljčić
Ivan Bosiljčić

Glumac Ivan Bosiljčić podelio je emotivni video Novaka Đokovića kako grli svoju ćerkicu Taru nakon pobede na terenu, te napisao:

– Stojimo uz Novaka.

Vujadin SavićFOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Vujadin Savić

Fudbaler Vujadin Savić okačio je fotku na kojoj se grli sa Đokovićem:

– Samo za tebe, uvek uz tebe. Tražim je na karti, nema je Australije – napisao je Vujadin uz objavu.

Nataša NinkovićFOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
Nataša Ninković

Glumica Nataša Ninković okačila je Noletovu sliku i samo stavila srce, dok je Dragan Brajović Braja poručio da će se igrati tenis i dalje, samo bez ljudi.

BrajaFOTO: ZORAN LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA
Braja

– Igraće se tenis i dalje, samo bez ljudi. Igraće ga miševi i hijene – poručio je on.

Tijana DapčevićFOTO: N. JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA
Tijana Dapčević

– Podrška i navijanje potrebni su svima, ne samo kad se pobeđuje, nego i kad se gubi, a ti si se borio za svoju slobodu više nego iko i pokazao si da ne odustaješ ni na terenu, ni van terena, tako da ćeš uvek i zauvek biti broj 1.I, da ih opet zadese požari, ti bi im sigurno opet pomogao jer si, za razliku od njih, ČOVEK – poručila je Tijana Dapčević.

Saša Matić emisija "Sve u svemu"FOTO: YOUTUBE / YOUTUBE
Saša Matić emisija “Sve u svemu”

– Kad si protiv nepravde protiv nje si i kad se ona ne dešava tebi. Sve ovo je velika sramota i ćutanje je nekad znak odobravanja. Samo ću reći da svi možemo da budemo ponosni što živimo u eri jednog ovakvog čoveka. I da od njega možemo da učimo. Šta znači imati stav, borbenost, karakter i smirenost. Takva nepravda se dešava, a on je smiren. Uvek je tako kad ti je svest čista i znaš da se nisi ogrešio o nekoga. Smireni nisu sigurno oni drugi – poručio je Saša Matić.

Dea ĐurđevićFOTO: PETAR MARKOVIĆ / RAS SRBIJA
Dea Đurđević

– Bog sve vidi, moja je blagodet duhovna, a njihova materijalna – napisala je voditeljka Dea Đurđević na svom Instagram profilu.

Inače, Cecin dečko Bogdan Srejović izazvao je lavinu komentara videom koji je objavio povodom Novakovog odvođenja.