Њена прича је невероватна.

Једно од њих је и девојчица Вишња која није говорила пуних 6 година. Према речима породице, девојчица је умела да покаже шта жели да уради, знала је сама да једе и облачи се, али из њених уста није излазила ни реч.

Свети Василије Острошки је један од најпознатијих светаца, ког прослављају и моле му се чак и католици и муслимани. То и не треба да чуди, будући да се за име овог чудотворца везују бројна сведочења о исцелењима различитих болести.

Тога дана отвара се ковчег и скида покров са моштију. „Када смо ушли, монах је ставио њену ручицу на мошти, спустио своју руку на њену главу и читао молитву“, испричала је Драгана, Вишњина мајка.

Преспавали су у манастиру уочи 12. маја, празника посвећеног Светом Василију.  ада су се окренули вери и одлучили да је поведу на Острог, како би се молили Светом Василију. Родитељи су је водили код лекара у различите болнице, али решења није било. ТТо су и учинили – отишли су у чудесни манастир, где је монах очитао девојчици молитву за здравље.

Два месеца касније, породица је отпутовала на море и тада се десило чудо.

Драгана, која није могла да верује да је Вишња проговорила, толико да је остале чланове породице питала да ли су нешто чули.  „Села је на кревет и рекла: “Мама, дођи”. Мало је фалило да се шлогирам“, присећа се

Целу њену причу послушајте у видеу:

 

Извор: Телеграф.рс