Čovjek koji je natjerao Zinedina Zidanea da u posljednjoj utakmici u karijeri, u finalu Svjetskog prvenstva, napravi i najveću glupost u karijeri – sada ponovo briljira.

I ovoga puta je njegova meta bivši igrač Juventusa. Radi se o Pavelu Nedvedu, a Italijan je Čehu poslao poruku na Instagramu koja će oduševiti sve navijače Intera.

Naime, Nedved – aktuelni potpredsjednik Juventusa – objasnio je u intervjuu za italijanski “DAZN” koliko dugo taj klub dominira Italijom.

“Scudetto? Moj sin je bio u srednjoj školi kad smo uzeli prvu titulu u nizu. Sada vozi auto i na fakultetu je, a titula je i dalje naša”, bila je provokacija bivšeg reprezentativca Češke, koja baš i nije oduševila rivalski Inter.

Tako je nekadašnji igrač Intera i osvajač Lige prvaka 2010. sa istim klubom imao spreman odgovor. Materazzi je odlučio da uzvrati Juventusu tamo gdje najviše boli – pominjući upravo Ligu prvaka.

“Pavele… Nadamo se da će tvoj sin prije kraja studija doživjeti i da osvojite Ligu prvaka. Moja djeca su doživjela Inter kao prvaka Evrope i svijeta već u vrtiću i osnovnoj školi”, poentirao je Marco Materazzi.