Potraga za nestalim mladićem iz Splita Matejem Perišem ušla je u četvrti dan.

Pored Beton Hale gde je mladić iz Splita poslednji put viđen rekom Savom patroliraju čamci Rečne policije, a pretražuje se i šira okolina Ušća i reke Dunav.

 

Prema najnovijim informacijama sa mesta gde je Matej Periš poslednji put višen u potrazi za njim angažovani su svi raspoloživi kapaciteti Mup Srbije i Reče policije. Patrolira se rekom Savom, ali i Dunavom gde bi u najgorem slučaju moglo da bude pronađeno telo nestalog mladića – rekao je novinar TV Pink Mladen Mijatović.

 

Tom prilikom on je posebno podsetio na sve otežavajuće okolnosti koje su mogle da se dese ukoliko je mladić nesrećnim slučajem pao u vodu.

 

– Voda reke Save i reke Dunav je izuzetno hladna. Danas je izmereno u Savi samo 7,2 stepena dok je temperatura Dunava još niža samo 4,8 stepeni, što hipotetički znači da ukoliko neko upadne u reku i odmah ne izađe, zbog hipotermije smrt nastupa ekstremno brzo. Organizam ne može da izdrži tako nisku temperaturu vode, bez obzira na to da li je neko dobar plivač.

Na pronaleženju Mateja Perića od samog početka potrage angažovane su jedinice Rečne policije, a u pripremi su i ronioci žandarmerije.

– Još uvek nema potrebe za angažman ronilačke ekipe, jer još nije dokazano da je mladi Splićanin zaista upao u reku. U svakom slučaju  ronioci su u pripravnosti da zarone čim dobiju naređenje. Inače vidljivost u reci je bukvalno nula.

 

Jaka struja i Save i Dunava, dodatno će otežati njihov zaron i potragu za nestalim-rekao je Mladen MIjatović ističući da je i otac nestalog mladića Nenad Perić koji je sinoć stigao u Beograd pohvalio angažman policije u potrazi za njegovim sinom.