Budućnost Edina Džeke je u ovom momentu neizvjesna, nakon što je postalo izvjesno da će njegov Inter do početka sezone dovesti dva napadača.

U Interu rade na dolasku Paula Dybale, kojem je istekao ugovor s Juventusom, te povratku Romelua Lukakua, koji bi bio posuđen iz Chelseaja. Belgijanac je pretrošlu sezonu dominirao u dresu Intera, kojeg je odveo do Scudetta, da bi se potom vratio u London, a Neroazzurri umjesto njega kupili Džeku iz Rome.

Samo sezonu kasnije, bh. napadač na izlaznim je vratima stadiona Giuseppe Meazza. Iako ga tamo svi cijene, što i ne čudi jer je ovaj 36-godišnjak davao sebe u svakom momentu u dresu Intera i pritom postigao 17 golova uz 10 asistencija na 49 mečeva ukupno, postaje sve jasnije da je vrijeme da potraži novi klub.

Za Edina se najviše zanima Juventus, koji ga je i ranije želio, spominje se čak i slavni Real Madrid, uključio se i Napoli, Valencia, a upravo nam iz Italije stižu vijesti da ga želi Jose Mourinho u Romi.

Kako prenosi ForzaRoma.info, supruga Amra gura Edina prema glavnom gradu Italije jer tamo imaju i kuću, te su imali divan period života u Rimu. Ideja je da jednu sezonu Džeko bude konkurencija Tammyju Abrahamu, ali pitanje je da li je realno očekivati da se vrati u Romu.

Džeko ima ugovor s Interom do ljeta 2023. godine, ali postoji velika mogućnost da igrač i klub postignu dogovor o sporazumnom raskidu ovog ljeta, naravno ukoliko Edin u međuvremenu nađe adekvatan klub koji je spreman da udovolji njegovim financijskim zahtjevima.