Zatečeni udovac kaže da je njegovu ženu ubica namamio u svoju kuću, masakrirao je i da nema ni pomena o bilo kakvom dogovoru da zajedno odu s ovog sveta.

 

Nikola T, suprug Katice, koju je u sredu zaklao Anđelko F, kaže da ne veruje da su njih dvoje bili ljubavnici i da mu je žao što Anđelka nije ubio.

–  To navodno pismo u kom on tvrdi da su se dogovorili da se ubiju jer okolina nije odobravala njihovu vezu je farsa i čista laž! Recite mi koja bi žena pristala da je neko kolje?! Da je htela, Katica bi život okončala na drugi način.Preuzeo sam telo svoje žene, koje je celo izmasakrirano. Obducenti su mi nezvanično rekli da su rane po njenom telu, ogrebotine i rezovi po rukama, nastali dok se branila od monstruma, koji je pošto-poto hteo da je zakolje kad nije mogao da realizuje bolesni plan da je osvoji. Ona je pokušavala da se istrgne iz njegovih kandži. Namamio je da dođe kod njega, ali mi nije jasno kako je pristala! Kata je završila u strašnim mukama, preklana i oblivena krvlju po vratu, grudima, glavi, stomaku i rukama.  – potreseno kaže Nikola.

FOTO: KURIR

Nikola priznaje da ga je Katica slagala i da je kod Anđelka zaista otišla svojevoljno. Međutim, tvrdi da ona nije znala šta će da joj se desi.

– Ujutru je ustala, popila kafu i navodno otišla u radnju ispod Cvetkove pijace. Radila je u proizvodnji pice i testenina. Nije mi se javljala na telefon ceo dan, a uveče sam čuo da je mrtva. Mislim da je Anđelko nju slagao da se tog dana izlazi na grob njene sestre Slađane i da je Katica zbog toga otišla u Dupljaju, ali i da Anđelku kaže da je više ne uznemirava. Sedam godina smo bili u braku i nikada nisam posumnjao u nju. Retko smo se razdvajali, osim kad smo imali obaveze. Znao sam gde je provela svaki minut. Buni me samo njen poslednji dan jer mi je prethodnog dana rekla da sutra ide u radnju da bismo pripremili sve za početak rada posle pauze zbog korone. – zaključuje Nikola.

Ipak, priznaje da su Katica i Anđelko komunicirali mimo njegovog znanja.

-Ja sam bio na ratištu i sada imam kratak fitilj i zato me je štedela. Odrobijao bih ludaka samo da sam znao da je bacio oko na nju. Sada saznajem da je ludak progonio moju ženu, a njegove ćerke sada lažu da su bili u vezi da bi oprale mrtvog oca. Verovatno je Katica krila od mene da je zove i juri jer je znala da bih ga ubio kao kera.   – izričit je muž pokojnice.

 

Malo kasnije, u radionici je sa policijom pronašla i obešenog oca, koji je u pismu koje je ostavio priznao zločin.Da podsetimo, Tamara Đ. prva je pronašla zaklanu tetku na krevetu u spavaćoj sobi, oko 17 satu u sredu, kada je stigla u posetu ocu sa svojom malom decom, koja, na sreću, nisu ušla u kuću s njom.

Na kraju,  Nikola T. kaže da će suprugu u subotu sahraniti u Pančevu, prema dogovoru sa njenom decom, ćerkom i sinom iz prvog braka, koji je okončala nekoliko meseci pre udaje za njega.

(Kurir.rs/ S. telegraf, A. P)