Vuk Borilović (34) koji je ubio 10 sugrađana i ranio šest, kao mladić proveo noć u izgubljen šumi u kojoj ga je umalo nije ubila zver

Cetinjanin Vuk Borilović (34) zvani Vučko koji je u petak ubio 10 sugrađana, među kojima i dvoje dece i ranio šest osoba, kao mladić doživeo je tešku dramu, kada ga je napao medved dok je bio u lovu, a zbog ove traume Vuk je osedeo preko noći, saznaje Kurir!

Vuk je kao mladić doživeo još jednu tragediju – ubio mu se rođeni brat. Ovi događaji, prema tvrdnjama meštana Cetinja, uticali su na njegovo ponašanje i psihu, i verovatno bili jedan od okidača masakra, ali prema njihovim rečima to nije opravdanje za zločin.

borilović osedeo veoma mlad
BORILOVIĆ OSEDEO VEOMA MLADFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Izgubio se u šumi

Borilović koji je u petak oko 15.30 sati u crno zavio Cetinje, ali i celu Crnu Goru, prema reči meštana, tešku tramu doživeo je 2003. godine.

– Još kao mladića ineterosvao ga je lov. Jednom prilikom, kada je imao 15 godina bio je sa lovačkim društvom sa Cetinja u šumi nadomak Budve. Međutim, svi koji su otišli u lov vratili su se krajem tog dana kući, ali ne i Borilović – kažu stariji meštani Cetinja i nastavljaju:

– Sećam se tada su se svi digli na noge, i krenuli su da ga traže. Međutim, već je pao mrak, pa su akciju spasavanja organizovali za sutradan.

Žitelj naselja Medovine gde se dogodio najveći pokolj u novijoj istoriji Crne Gore, kažu za Kurir da su spasioci ujutru našli Vuka umornog i iznemoglog.

Ono što im je odmah zapalo za oči bila je njegova glava koja je bila seda!

– Rekao je da je u jednom trenutku ostao sam u šumi i da se izgubio. Onda je iza jedne stene naišao na crnu senku. Kako je objasnio, video je ogromnog medveda. Sreo se s njim oči u oči. Životinja ga je napala… – kaže meštanin…