Nakon što se nikako nije uspio nametnuti u Barceloni i opravdati transfer u vrijednosti od 60 miliona eura kojim se onamo preselio iz Juventusa, Miralem Pjanić proslijeđen je iz katalonskog kluba na jednogodišnju posudbu u Bešiktaš.

S njim u postavi turski klub ostvario je poraz, remi i dvije pobjede, a Pjanić je ondje na učinku od dvije asistencije.

Sad je otkrio neke nepoznate detalje iz posla u kojem je Španiju zamijenio Turskom, prenosi Index.hr.

– Igrali smo s reprezentacijom protiv Francuske. Bio sam na aerodromu. Mobitel mi je bio isključen. Novinari su me počeli ispitivati, a ja nisam znao što se događa, izjavio je Pjanić te nastavio:

– Rekao sam im da imam tri godine ugovora s Barcelonom i da sam njen igrač. Došao sam u hotel, uzeo mobitel i iznenadio se nakon što sam vidio mnogo propuštenih poziva i poruka. Stvari se ponekad događaju prebrzo. Trener i klupsko rukovodstvo su dosta pridonijeli mom dolasku. Brinu se o meni. Ogroman interes je bio presudan.

Dodao je da je u Bešiktaš stigao i nakon razgovora s Ibrahimom Šehićem, koji je većinu karijere proveo u Turskoj i sad brani u Konyasporu.

– Bilo je nekoliko ključnih faktora da dođem. Prvo sam razgovarao sa Šehićem. Dobro poznaje mjesto. Rekao mi je da je Bešiktaš najveći klub u Turskoj i da ću biti sretan ovdje. Kad sam vidio gdje sam došao, interes i brigu trenera i zaposlenih, shvatio sam da sam napravio pravi izbor, zaključio je.