Vlasti su rekle da taj slučaj tretiraju kao ubistvo i da su utvrdile kako je devojčica ubijena.Javni tužilac to je saopštio danas na konferenciji za štampu, noć nakon što je otkrio novog ključnog osumnjičenog.

Nemački tužioci koji istražuju novog osumnjičenog u slučaju nestanka Medlin Meken tvrde da je devojčica mrtva.

 

Vlasti su rekle da taj slučaj tretiraju kao ubistvo i da su utvrdile kako je devojčica ubijena.

Nikad nije pronađeno telo.

Zvan Kejt i Geriju Meken, koji se nikada nisu odrekli nade da će ćerku pronaći živu,lična najava poslužiće kao potresan udarac njenim roditeljima,Tužioci u ovom slučaju dali su izjavu danas, pošto su dali značajne informacije nakon što su najavili da nemačkog osuđenog seksualnog predatora tretiraju kao osumnjičenog

Medi je nestala s tri godine iz portugalskog letovališta u kojem je boravila sa porodicom.Sinoćnja najava predstavlja značajan pomak u tom slučaju, koji ostaje nerešen 13 godina.

 

Državno tužilaštvo u Braunšvigu vodi istragu protiv 43-godišnjeg nemačkog državljanina zbog sumnje u ubistvo.  Vlasti istražuju 43-godišnjeg Nemca zbog sumnje u ubistvo.

43-godišnji osumnjičeni trenutno izdržava sedmogodišnju kaznu u nemačkom zatvoru, a nemačke vlasti su ga opisale kao osuđenog seksualnog prestupnika. Iz ovoga se vidi da pretpostavljamo da je devojčica mrtva – izjavio je medijima državni tužilac Braunšviga-a Hans Kristian Volters.

 

Gde je radio poslove u gastronomiji, ali da je finansirao svoj način života čineći krivična dela, uključujući krađe u hotelskim kompleksima i apartmanima, kao i trgovinu drogom.Volters kaže da je osumnjičeni redovno živeo u Algrejvu između 1995. i 2007.