Topao dan, a potom nagli nailazak sivih oblaka scenario je koji će se ponoviti i danas

Nevreme, grad

Nevreme, grad, Foto: Printscreen/ Twitter

Mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u naredna dva sata biti intenzivniji na severu i u centralnim krajevima Srbije.  Kako je navedeno u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ovog poslepodneva očekuje nas nestabilno vreme,Dok se nevreme u prestonici priprema, u nekim delovima Srbije, naročito Vojvodini, ono je već uveliko stiglo.

 

U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka. U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

 

Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej. Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, u Zrenjaninu je padao i grad.

 

 

 

u Vranje i Kuršumliju, gde je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gde temperatura iznosi 12 stepeni.

Na Zlatiboru temperatura iznosi 12, na Crnom vrhu 11, a apsolutni rekorder je Kopaonik, gde je u 15.10 zabeležena temperatura od samo četiri stepena.

Prema poslednjim prognozama u ovim mestima još nema padavina, a hladnije je i u planinskim predelima. 29.05.2020. 14:37

 

Obilna kia i grad sručili su se oko 14 sati na Zrenjanin, a građani neprestano dele fotografije i snimke neverovatnog nevremena koje je ostavilo samo belinu za sobom.

Kako javljaju čitaoci iz naselja Šumica za Zrenjaninski.com, nešto posle 14 časova pao je jak grad, koji je trajao petnaestak minuta, zbog čega su se zabeleli ulice i travnjaci.

–Inače, meteorolozi su ovih dana već najavili promenljivo vreme, a danas izgleda da se oluja iz Zrenjanina premestila ka Kovinu, gde je, takođe, padao grad.

Kiša još uvek pada, a led je tukao 15 minuta kao pljusak – javio nam je jedan čitalac, koji nam je i poslao neke od ovih fotografija.