Kriminalist Tonći Prodan kaže da policija može napraviti forenziku svih Periševih kontakata i računala te ući u povijest njegova života kako bi utvrdili postoji li neka devijacija 

Potragu u Beogradu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u Dnevniku Nove TV komentirao je kriminalist iz Splita Tonći Prodan. On ističe da je za policiju svaki kontakt nestalog bitan.

”Svaki kontakt može biti od izuzetne važnosti, osobito zadnji jer bi mogli ukazivati na razloge. Tu ima nekoliko pitanja. Gdje je išao, zašto je hvatao taksi…? Na ta ista pitanja mogu odgovoriti i osobe koje su bile s njim u klubu, je li bilo nešto sporno s obzirom na to da je bilo niz kontradiktornih informacija”, kazao je Prodan.

‘Treba ući u povijest njegova života’

Pitanje je, kaže, je li Periš iz nekog banalnog razloga istrčao iz kluba ili odgovor možda leži u povijesti njegovih odnosa s nekim iz toga kluba ili izvan njega. Dobrim ocjenjuje što su hrvatski kriminalisti otišli u Srbiju.

”Kao struka zasigurno znaju više i oni sada mogu nastaviti dio istrage na našem području. Mogu ući u povijest njegova života i utvrditi je li postojala neka devijacija zbog koje se sve ovo dogodilo”, pojasnio je Prodan.

S druge strane, on smatra da se kasno krenulo u pretragu rijeke Save.

Forenzika Periševih kontakata i računala

‘Ako je glavni medij bila rijeka, a tamo nisu pronađeni biološki tragovi, onda je srpska policija izašla tamo tek peti dan kada smo vidjeli njihove političare koji se voze rijekom. To je više političko paradiranje nego stvarni rad”, rekao je Prodan za Novu TV.

”Ako se ispostavi da se dogodio nesretan događaj kraj rijeke, onda bi moglo ispasti da je fingirano kazneno djelo”, dodao je.

Prodan također kaže da policija može napraviti forenziku svih Periševih kontakata i računala.

”Tu možda leži odgovor. Važno je prikupiti i informacije svih građana. To su mogle biti osobe koje su recimo vlasnici smještajnog objekta i slično”, zaključio je.