“Odmah po dolasku u Beograd (iz Zadra) otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna”, počeo je Nole.

Novak Đoković se inficirao novim korona virusom, baš kao i njegova supruga Jelena, a nakon što su stigli rezultati, rešio je da se obrati javnosti.

 

Tome je dodao i sledeće:

Đokovići na finalu Adria tour turnira u Beogradu između Filipa Krajinovića i Dominika TimaFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Đokovići na finalu Adria tour turnira u Beogradu između Filipa Krajinovića i Dominika Tima

“U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi  Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. “, ističe Đoković.

O tome zašto je odabran ovaj trenutak za nadmetanje, navodi sledeće:

“Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje”.

Žaljenje je izrazio zbog svih koji su se inficirali:

“Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana  Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. ”, zaključio je Novak Đoković.

Novak Đoković posle Adria tour oproštaja u Beogradu porazom od ZverevaFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Novak Đoković posle Adria tour oproštaja u Beogradu porazom od Zvereva

 

Kako nije osetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, rešio je da se vrati u prestonicu Srbije, gde je odmah obavio testiranje i u utorak saznao rezultate.

Podsetimo, najbolji teniser sveta, rešio je da, zbog dobrog zdravstvenog stanja, ne ode sa ostalim učesnicima zadarskog turnira na hitno testiranje na novi korona virus, već da to uradi u Beogradu, u koji se vratio ovog ponedeljka.