Dosadašnji desni bočni igrač NK Široki Brijeg i reprezentacije BiH Branimir Cipetić u proljetnom dijelu sezone nosit će dres NK Lokomotiva Zagreb.

Nakon prošlosedmičnog riješenog posla oko transfera Matea Marića, NK Široki Brijeg i NK Lokomotiva postigli su dogovor i o transferu 25-godišnjeg Splićanina na Kajzericu.

– Drago mi je da su klubovi postigli dogovor na obostranu korist. Uskoro odlazim u Zagreb i na licu mjesta dogovorit ću osobne uvjete iz ugovora. Prelaskom u Prvu HNL napravio sam iskorak u karijeri. Spreman sam za nove izazove, kazao je kratko Branimir Cipetić nakon dogovorenog transfera, a onda i uputio vrlo emotivnu poruku svima u klubu.

– Došao sam prije godinu i pol dana i nisam ni zamišljao da će ispasti ovako kako je ispalo. Prije svega, želio bih se zahvaliti Daliboru Šiliću koji je otpočetka vjerovao u mene i pružio mi priliku. Naravno, zahvaljujem i svim trenerima u stručnom stožeru, ali i svim djelatnicima i djelatnicama u klubu, jer su mi od prvog dana iskazali gostoprimstvo i omogućili mi osjećati se kao kod kuće. Također, veliko hvala svim navijačima koji su bili podrška kako na stadionu tako i izvan njega. Ostaje mi velika žal što je prošla sezona prekinuta. Uvjeren sam da bi u Kupu BiH otišli do kraja i tako razveselili sve one koji žive za ovaj klub. Na kraju, najveće hvala mojoj obitelji i djevojci koji su uvijek uz mene. Široki Brijeg će zauvijek ostati u mom srcu. U ovom gradu i klubu ostvario sam mnoga prijateljstva. Hvala Vam svima, jer bez Vas ne bih bio to što sam danas, poručio je Cipetić.

Cipetić je u NK Široki Brijeg stigao je u ljeto 2019. nakon nekoliko sezona provedenih u niželigaškim momčadima u Španjolskoj. Vrlo brzo se prometnuo u ponajboljeg igrača momčadi, a zahvaljujući sjajnim igrama stigao je i do reprezentativnog dresa BiH za koju je upisao tri nastupa.

Za godinu i pol u NK Široki Brijeg upisao je 36 nastupa, postigao jedan pogodak i upisao sedam asistencija.