U razgovoru za italijanski DAZN nakon jučerašnjeg remija Intera protiv Genoe (0:0) u Seriji A, bivši prvotimac aktuelnog prvaka Italije Borja Valero je sugerirao da je priznanje reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke o umoru ekipe tačka koja pokazuje gdje je Inter trenutno.

Inter je u februaru imao svoj najgori mjesec u sezoni, pobijedivši samo jednom u svim takmičenjima, dok je izgubio tri puta i dva puta remizirao nakon jučerašnjeg zastoja na Marassiju.

Ekipa iz Milana nije izgledala najbolje, niti su igrači pokazali onu vrstu tempa i čvrstine kao kad su bili u najboljoj formi. Španac Valero smatra da se to lako može pripisati umoru.

“Džekine riječi prije utakmice odražavaju trenutak u kojem se Inter nalazi”, rekao je Valero.

“Rekao je da ima umora i to se pokazalo. Čudno je vidjeti Inter u ovakvoj formi. Protiv Genoe kao da nisu išli naprijed, često su bili blizu šesnaesterca, ali nisu stvarali opasnost”, komentar je Španca.

A o nastupu Džekinog partnera u napadu, Lautara Martineza, rekao je:

“Izgledao mi je dobro, imao je utjecaj na igru. Stavio se na raspolaganje timu i veoma se trudio zabiti, ali nije uspio.”

Inter je nakon 26 odigranih susreta drugi na tabeli Serije A sa 55 bodova, dva manje od gradskog rivala Milana koji ima i utakmicu više.