Mnogi fudbaleri su preko noći postali bogati, okrenuli se porocima te upropastili karijeru te na neki način i život.

Nekada je većinu vremena provodio po noćnim klubovima i skupim restoranima, a sada je uglavnom u pekari ili u šumi.

Bivši igrač Bologne, Cagliarija, Intera i Lecca danas živi od svog posla kojeg radi. Primarno je pekar, a po potrebi i drvosječa.

U pitanju je Fabio Macellari, svojevremeno perspketivni lijevi bek koji je u Nerazzurrima igro u vrijeme brazilskog Ronalda.

Dok je bio fudbaler živio je luksuzno. Dobar noćni život, skupi provodi, diskoteke, lažna prijateljstva, ogromni troškovi i standard života kakav nisu mogli svi priuštiti.

“Imao sam padova, čak sam koristio i droge. Kada ste mladi, dođe do određene zarade, odjednom povećate standarde života i ne razumijete šta vam se može desiti” rekao je Italijan.

Klubovi iz Serije A su ga se riješili 2005. godine. Od tada pa sve do 2015., kada je i konačno rekao zbogom fudbalu.

“Nije se bilo lako vratiti normalnom životu pogotovo kada si naučio da puno trošiš. Čovjek shvati da mora početi od početka ili će umrijeti.”

Ovaj 47-godišnjak danas živi u rodnom Bobbiju. I dalje prati fudbal, ima i trenersku licencu, ali ga trenerski posao previše i ne zanima.

Zajedno sa sinom i ostalim članovima porodice nastoji da bude dobar primjer, posebno mlađim koji su željni slave i popularnosti.

“Neki od njih žive isto kao što sam ja živio. Volio bih da budu oprezni”, poručio je Macellari.