Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić pohvalio je rad selektora naše zemlje Ivayla Peteva i njegovu pripremu utakmice protiv Finske.

Rekao je da je svaka utakmica za reprezentaciju bitna i da su momci svjesni toga, te da će dati sve od sebe da pobijede Kostariku.

– Mi smo maksimalno spremno ušli u utakmicu protiv Finske, selektor je to sjajno pripremio, dominirali smo, ne sjećam se kada smo imali ovoliko prilika u utakmici. Svjesni smo da je negdje škripalo, kada odigraš napadački onda pustiš protivniku malo više prostora. Sigurno je da ćemo to popraviti i probati da se to više ne dešava, rekao je Šehić i nastavio:

– Mi smo veoma kratko zajedno, došli smo iz naših klubova i poslije dva dana je bila utakmica protiv Finske. Mogli smo jedino razgovarati na sastancima, to je bilo na dobrom nivou. Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna i momci su toga svjesni i ko god bude igrao daće sve od sebe da pobijede. Bitno je da vidimo na koga možemo računati u sljedećim utakmicama. Selektor mora da proba svakoga, momci to zaslužuju. Ja se nadam pobjedi i da sa pozitivnom atmosferom uđemo u utakmicu sa Francuskom.

Za kraj je golman reprezentacije naše zemlje poručio da ova selekcija mora da od ovih igrača uz par pojačanja iz U21 reprezentacije mora da se napravi kostur ekipe koji će BiH ponovo odvesti na veliko takmičenje.

– Mi moramo biti svjesni i objektivni da nas fudbalera nema mnogo i da je ovo najbolje što BiH ima. Taj spoj iskustva i mladosti je jako bitan, pa tako i u reprezentaciji. Od ovih fudbalera treba da se napravit kostur ekipe uz par reprezentativaca iz U21 selekcije. Moramo da se uigramo i poboljšamo našu igru, u svemu moramo da napredujemo i nadam se da hoćemo. Moramo stvoriti kostur ekipe koja će BiH ponovo odvesti na veliko takmičenje, zaključio je Šehić.