Roma je jučer zvanično potvrdila da će novi trener ovog kluba od naredne sezone biti Jose Mourinho.

Vučica je prvo saopštila da će Paulo Fonseca na kraju ove sezona napustiti rimski klub i da s njim neće biti produžena saradnja. Roma ove sezone ne bilježi baš sjajne rezultate zbog čega je odlučeno da se zahvale Fonseci na saradnji.

Fonseca će ostati na klupi Rome do kraja ove sezone, a onda će njegovo mjesto preuzeti Jose Mourinho koji je prije nekoliko sedmica dobio otkaz na klupi Tottenhama.

Mourinho se tako nakon 11 godina vraća u Seriju A, a te informacije su mnoge iznenadile. Međutim, svi su oduševljeni što će Posebni ponovo biti u Seriji A gdje je s Interom imao sjajne rezultate.

Portugalski stručnjak je na klupi Intera bio dvije godine, a u drugoj sezoni uspio je da osvoji tripletu sa ovim klubom što nikome u Italiji prije toga nije uspjelo.

Zanimljiv video pojavio se danas na društvenim mrežama kada je jedan od italijanskih novinara sopštio trener Intera, Antoniju Conteu, da će Mourinho od naredne sezone voditi Romu.

Na prvu Conte baš i nije povjerovao u sve to, a onda mu je novinar pokazao objavu Rome koja je ozvaničila Mourinhov dolazak u rimski klub.

“Da li je potpisao? Da? To su sjajne vijesti za sve. Želim mu sve najbolje osim kada bude igrao protiv Intera”, kroz smijeh je poručio Conte.

Conte je ove sezone uspio da Interu konačno donese titulu prvaka Italije na koju su u ovom klubu čekali 11 godina. Inter je posljednji put osvojio Scudetto upravo kada je trener bio Mourinho.

Mourinho ne krije da je Inter jedan od najdražih klubova koje je vodio i sigurno da će biti zanimljivo pratiti njegov prvi susret protiv ovog kluba, te povratak na Meazzu.