Čuveni osnivač i prvi direktor Studija B Dragan Marković je pisao i da se emisija spremala još od pet ujutru, kada je polazio iz svog stana kod Liona i na Bulevaru revolucije ulazio u tramvaj osluškujući razgovore ranoranilaca

Jednoga julskog ponedeljka 1975. rodilo se ‘Beograde, dobro jutro’.”

Čuveni osnivač i prvi direktor Studija B Dragan Marković je pisao i da se emisija spremala još od pet ujutru, kada je polazio iz svog stana kod Liona i na Bulevaru revolucije ulazio u tramvaj osluškujući razgovore ranoranilaca. “Kod Markove crkve izlazio je iz tramvaja i ponekad upijao cvrkute preostalih ptica na beogradskom asfaltu. Zatim pešice do Beograđanke, pa do njenog vrha i njegove sobice. Predavao se onda laganom razmišljanju uz kafu i cigaretu. Negde posle šest počinjao bi da piše. Ulazio bi u studio tromo i namrgođeno.”

Duško Radović
Duško Radovićfoto: Printscreen/youtube

Književnik i novinar Petar Petrović Marš, jedan od osnivača Studija B, kaže da je to jutarnje pripremanje za emisiju jedna od dve stvari po kojima ga posebno pamti. “Ujutru uglavnom nije imao spremno šta će izgovoriti i zbog toga je bio pomalo nesrećan, pa je umeo da dođe prvi i onim hodnicima šeta, ukrug, idući sve brže i brže, pognut napred. Nije bilo dobro tada mu se naći na putu jer bi vikao da mu se svi sklone. Onda bi u sedam seo za mašinu i tih nekoliko minuta kao furija napisao ono što će reći.”

Petar Petrović Marš se seća da, dok su bili postavljeni da predvode Studio B u jednom periodu, Duško je došao na ideju da ne prihvate te veće plate koje pripadaju rukovodiocima. “Mi smo tada sve delili. Duško je predložio da ostanemo na starim zaradama a da novac, jer nam ne treba, podelimo na zaposlene. I tako je bilo oko deset meseci.” To se uklapa sa onim što je rekao njegov brat, a to je da je voleo obične ljude i da im pomaže.