Je li vrijeme da se pozove?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak će igrati prvi od dva prijateljska meča kako bi selektor Ivaylo Petev imao uvid u to na koga može računati kada dođu nove kvalifikacije.

I danima nakon objavljivanja spiska još se priča o imenima koji se na njemu nalaze, ali i ne nalaze. Igrač koji je možda najviše zaslužio poziv u nacionalni tim i novu šansu u dresu Zmajeva je Haris Duljević, koji u posljednje vrijeme igra sjajno u Cvajti za Hansu iz Rostocka, prenosi N1.

Ovaj 28-godišnjak posljednje dvije sezone nije igrao na nivou, te je ispao iz kombinacija za reprezentativna okupljanja. Sada, međutim, igra dobro, ali poziva u reprezentaciju i dalje nema.

Poziv lijevom krilu Hanse donekle bi bio i logičan, budući da Bosna i Hercegovina već duže vrijeme nema igrača čije je lijevo krilo prirodna pozicija na terenu, ali bez obzira na to, Duljević i dalje nije pozvan.

Lijevo krilo Hanse je razočarano, jer vjeruje da mu je mjesto u prvih jedanaest, na lijevoj strani našeg nacionalnog tima. Razočaran je i njegov agent, Miroslav Stević, koji je za N1 prokomentarisao dobru formu bivšeg igrača FK Sarajevo.

– Jako sam iznenađen da poslije mnogo dobrih igara u drugoj Bundesligi, koja je najjača druga liga u svijetu, Haris Duljević nije dobio poziv za reprezentaciju i pitam se kako mora da bude dobra ta reprezentacija, u kojoj nema mjesta za igrača koji je u takvoj formi, kratko je rekao za N1 Stević.

Duljević je ove sezone odigrao 17 utakmica u dresu Hanse, u kojima je tri puta asistirao, te je naročito u posljednja dva mjeseca pokazao da je vrijeme za povratak među Zmajeve.