Monday, June 5, 2023
Home Crna hronika Filip (25) je ubio trojicu dilera, sada u zatvoru bilduje mišiće i...

Filip (25) je ubio trojicu dilera, sada u zatvoru bilduje mišiće i dobija brdo pisama od devojaka

7151

Čita novine i redovno vežba.

U četvrtak, 30. jula, u Splitu će biti pripremno ročište Filipu Zavadlavu, koji je u januaru ove godine u krvavom pohodu po Splitu ubio troje ljudi. On vežba u gospićkom zatvoru i razgovara s ocem…

Jedna devojka mu je u zatvor poslala pismo podrške i nekoliko svojih fotografija, među kojima i jednu u navijačkoj majici Hajduka. Neke od članica Facebook grupa “Pravda za Filipa” i “Otpor sistemu” posetile su ga i u gospićkom zatvoru uz dozvolu suda. On je slao pisma i razglednice svojim prijateljima.

U zatvoru čita novine o svom slučaju i redovno vežba, pa je već dobio 10-ak kilograma mišića, piše Jutarnji.

Podsetimo, Zavadlava optužnica Županijskog državnog tužilaštva tereti da je 11. januara s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Prvu dvojicu je ubio dok su se nalazili na motoru u Šperunu, a trećeg, takođe na motoru, smaknuo je koji minut kasnije u Varošu.

Uhapšen je isto veče nedaleko sedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gde je utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio bitno smanjeno urančunljiv.

– Svi učesnici u ovom postupku moraju biti fizički prisutni na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu, a to znači kako će sudska policija prevesti Zavadlava iz zatvora u Gospiću na to ročište u Split – rekao je njegov advokat Branko Šerić za Hinu.

Istakao je kako će ročište biti zatvoreno za medije, ali će izjave za novinare biti pre i posle ročišta.

Na dan ročišta verovatno će biti posebne bezbednosne mere na trasi od Gospića do Splita kojom će prolaziti sudski kombi sa Zavadlavom.