Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, od kada mu su gubi svaki trag

Drugovi nestalog Splićanina Mateja Periša 31. decembra oko 15 časova otišli su do jedne beogradske agencije za rezervaciju mesta za izlaske, kako bi preuzeli karte za jedan beogradski splav koji su prethodno rezervisali da bi tamo proveli novogodišnju noć, ekskluzivno saznaje Srbija Danas!

Pretpostavlja se da oni nestanak svog druga iz Splita nisu uzimali za ozbiljno, pa su planirali da ipak slave Novu godinu u nadi da će se Matej odnekud pojaviti.

– Došao je jedan Matejev prijatelj oko 15 sati 31. decembra. Oni su prethodno rezervisali splav “Kopernikus” kako bi tamo proveli novogodišnju noć. Taj splav se nalazi tačno preko puta kluba “eks Gotik” (Magacin) – otkiva naš izvor.

Kako navodi, Matejev prijatelj delovao je zabrinuto.

– On je čoveku od koga je trebalo da preuzme karte rekao da je Matej nestao. Naveo je da ga traže od dva ujutru od prethodne noći. Rekao je da su ga tražili po svim bolnicama, ali da od njega nije bilo ni traga ni glasa. Ono što je najviše čudno u celoj situaciji je to da su oni očigledno hteli da proslave novogodišnju noć na splavu, iako je njihov prijatelj sa kojim su došli nestao – kaže izvor za naš portal.

MUP je ranije saopštio da je nestanak mladića prijavio njegov prijatelj 31. decembra tek u 18 časova.

Čudno ponašanje prijatelja

Prema mišljenju stručnjaka prijatelji Mateja Periša (27) iz Splita verovatno su odugovlačili sa prijavom njegovog nestanka jer su te večeri svi bili pod dejstom nedozvoljenih supstanci, rekao je jednom prilikom predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković.

Naravno da je čudno što su čekali 12 sati da prijave slučaj. Možda su čekali da se očiste tela od alkohola i nekih drugih supstanci. Videli smo na snimcima da je posle trčao. Policiji je imperativ da nađe mladića – rekao je predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković.

Podsetimo, pregledom snimaka desetina kamera sa objekata u blizini Beton hale i reke Save policija je uspela da rekonstruiše kuda se Matej Periš kretao nakon što je u noći između 30. i 31. decembra izjurio iz kluba “Gotik”. Na snimcima se vidi kako oko 1.40 sati Periš trči pored Beton hale ka Karađorđevoj ulici, a na ovom, kao i drugim snimcima jasno se vidi da Mateja niko nije jurio.

Zatim je više kamera duž Karađorđeve ulice snimilo Splićanina, koji je na sebi imao crnu majicu i bele patike. On je na semaforu kod Brankovog mosta pokušao da zaustavi i uđe u taksi. Zatim je Periš u 1.47 sati snimljen kod zgrade “Geozavoda”, nakon čega je odmah utrčao u Travničku ulicu, gde je kamera takođe zabeležila njegovo kretanje.