Edin Džeko je već godinama glavna napadačka uzdanica Rome. Bh. dijamant je zabio 113 pogodaka i treći je strijelac Rome u historiji, a vrlo je moguće da će do doći i do drugog mjesta gdje je Roberto Pruzzo sa 138 golova.

Edin je za Romu postizao zaista spektakularne golove. Zaista je teško odabrati najbolje, ali Džeko ima omiljene.

U razgovoru za zvaničnu stranicu kluba Džeko je odabrao pet najboljih. Ponovo je istakao da mu je gol protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu najdraži u karijeri.

Njegovi omiljeni golovi su došli u utakmicama protiv Napolija, Sampdorije, Viktorije Plzen, Torina i naravno Chelseaja.

“Igrali smo u grupi sa Atleticom, Chelseajem i Qarabagom. Svi su govorili da je najbolje što Roma može plasman u Evropsku ligu, ali mi smo završili prvi”, rekao je Edin i nastavio je:

“Taj gol predstavlja jedinstvenu emociju koja se ne može objasniti, a postignut je pred Rominim navijačima. Gol je bio prelijep, realizacija isto, ali bez navijača ne bi bilo isto. Okrenuo sam se i vidio sam navijače i sve je bilo na mjestu. Prelijep gol, navijači, protivnik, prelijep stadion, Liga prvaka. Sve u jednom. Courtois je sjajan golman, ali to nije mogao braniti. To mi je najbolji gol karijere. Kolarov mi je rekao da nikad ne griješim kada šutiram lijevom”, rekao je Džeko.