Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoju narednu utakmicu igra ovog petka.

Protivnik Zmajevima u Ligi nacija bit će jedna od najboljih reprezentacija svijeta, selekcija Italije.

Selektor Zmajeva Dušan Bajević ima problema pri sastavljanju ekipe s obzirom da neće moći računa na nekoliko standardnih igrača.

Izdvaja se izostanak Miralema Pjanića, koji je zaražen koronavirusom. Pored njega, zbog povreda će izbivati Rade Krunić i Besim Šerbečić pa je selektor naknadno pozvao Luku Menala, Amira Hadžiahmetovića te Adnana Kovačevića.

U ekipi neće biti ni Miroslava Stevanovića, kojem Servette nije dozvolio odlazak na okupljanje jer bi ga nakon povratka u Švicarsku čekao 14-dnevni karantin.

Reprezentacija je ostala i bez Stjepana Lončara, u njegovoj Rijeci su zabilježeni slučajevi zaraze tako da klub i reprezentacija ne žele ništa rizikovati.

Uzimajući u obzir da će ovo biti prva utakmica Dušana Bajevića na klupi Zmajeva, ne treba očekivati previše iznenađenja. Baraž za odlazak na Euro je na programu već narednog mjeseca pa će susreti sa Italijom i Poljskom biti idealna prilika da se standardna ekipa uigra.

Možda je i jedina dilema ko će biti na golu: Ibrahim Šehić, redovan čuvar mreže u prethodnim utakmicama reprezentacije, ili Asmir Begović, koji je iz nepoznatih razloga bio odstranjen iz selekcije u eri Roberta Prosinečkog.

Ovako bi mogao izgledati sastav za meč sa Italijom: