Đurić je od 2018. godine član Salernitane s kojom je prošle sezone uspio izboriti promociju u Seriju A. Ove sezone je standardan u ekipi sa juga Italije uz 23 nastupa.

Salernitana je na samom dnu i potrebno joj je čudo da se spasi od ispadanja. Obzirom na neizvjesnost koja je vladala oko rukovodstva i promjene vlasništva do sada je skupljeno svega 16 bodova.

Za sigurnom zonom klub iz Salerna kasni devet bodova, a Đurić je mišljenja kako je njegova ekipa žrtva velike sudijske nepravde.

“Ja sam za tehnologiju posebno kod ključnih situacija. Sjetim se utakmice protiv Sassuola (2:2), vidio sam čist penal protiv Edersona.”

“Tražio sam objašnjenja od sudije, a on mi nije ni odgovorio. Neke sudije su osjetljive pa treba biti pažljiv jer vam mogu dati drugi žuti karton, ali opet potreban je dijalog.”

“Kao kapiten pokušao sam da mi se objasni, ali ako previše protestujete rizikujete da izgubite koncentraciju.”

“Nismo zadnji zbog sudijskih grešaka, ali postoje situacije koje utiču na ishod utakmice. Ako nam se ne dosudi penal, rizikujemo da izgubimo poene.”

Ovom 31-godišnjem napadaču na kraju sezone ističe ugovor sa Salernitanom. Njegova želja je da ostane, ali kako kaže za brak je potrebno dvoje.

“Klub se treba angažovati po pitanju mog ugovora, uvijek sam pokazivao moju pripadnost dresu. Još ništa nisam potpisao, ali ja sam ovdje i već sam izrazio svoju želju.”

“Osjećam da mi je grad naklonjen, ali brakovi se sklapaju u dvoje. Klub treba napraviti svoje procjene i onda ćemo zajedno odlučiti.”

Inače, Đurić je ove sezone zabio četiri gola te upisao tri asistencije.