Ermedin Demirović biografija – Mlada nada od koje se očekuje da upiše svoj prvi nastup u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Eemedin Demirović rođen je 25. marta 1998. godine u Hamburgu, Njemačka. Svoju omladinsku karijeru započeo je u lokalnom Hamburger SV, te je kasnije prešao u RB Leipzig. Mnogo rada i truda je uložio u sebe Demirović međutim nije mogao da se probije u seniorski tim RB Leipziga, te je napustio RB Leipzig nakon samo jednog nastupa za drugi tim. Za U19 selekciju ove ekipe postigao je 26 pogodaka u 8 asistencija.

Ermedin Demirović biografija – Odlazak u Španiju

Demirović je odlučio da potraži minutažu u drugom klubu te 30. maja 2017. godine prelazi u španski klub Deportivo Alaves. Relativno velik transfer kada uzmemo u obzir da Demirović nije igrao niti jednu minutu seniorskog fudbala, a da se Alaves nalazi u elitnom rangu Španskog fudbala. Međutim nakon šest nastupa i četiri postignuta gola Demirović odlazi na tri uzastopne pozajmice.
Ermedin Demirović biografija
Prvo u drugi rang Francuskog fudbala u Sochaux, zatim povratka u Španiju u Almariu i na samom kraju odlazi godinu dana u Švicarsku kako bi igrao za St. Gallen. U švicarskom klubu odigrao je 28 utakmica i upisao 14 golova i sedam asistencija. Pozajmice su se relativno isplatile te bez obzira što Demirović nije uspio da se probije u prvu postavu Alavesa uspio je da se domogne transfera nazad u Njemačku.
https://youtu.be/c3czci5kCNM
SC Freiburg je morao da odvoji 3.7 miliona eura za usluge Demirovića, te sa 4 nastupa možemo vidjeti da se Demirović lagano integrira u startnu postavu. Naravno potrebno je vrijeme da pokaže koliko će ovaj transfer biti uspješan, međutim po svemu sudeći možemo vidjeti da su i Demirović i Freiburg profitirali.
Ermedin Demirović biografija

Ermedin Demirović u dresu reprezentacije

Ermedin Demirović biografija – Trenutno nema niti jedan seniorski nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iako je rođen u Njemačkoj zbog porijekla njegovih roditelja ima pravo da igra za BiH. Demirović je predstavljao BiH na svim nivoima omladinskog fudbala od U16 reprezentacije, pa sve do U21 reprezentacije. Ukupno je odigrao 46 mečeva uz 15 pogodaka.
Ermedin Demirović biografija
Zbog činjenice da su Bajeviću dostupna samo dva napadača u narednom periodu utakmica koje igra BiH, 22-godišnji Demirović je dobio priliku da se dokaže zašto baš on zaslužuje mjesto glavnog napadača Bosne i Hercegovine.