Prema njegovim rečima, u vikendici u mestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživela.

U nezapamćenoj tragediji u Posušju smrtno je stradalo osam mladih između 18 i 19 godina, potvrdio je komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

Tragedija u Posušju FOTO: G.Š./KLIX.BA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
Tragedija u Posušju

–Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju . U susednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. – ispričao je Galić.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali nije mogao dati više detalja.

–Tu smo da izrazimo solidarnost i saučešće porodicama koje su izgubile decu Lično ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka dece u jednoj ovakvoj tragediji.  – kazao je premijer Zdenko Ćosić, dodavši da će u toku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti.

Tragedija u Posušju FOTO: G.Š./KLIX.BA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
Tragedija u Posušju

Podsećamo, tragedija je policiji prijavljena jutros u 10 sati.

–Razgovarao sam s dežurnom doktorkom, tu je i tužilac, napraviće se obdukcija. Ne bih ništa više govorio, jako je nezahvalno govoriti bilo šta . Izgubili smo osam mladih života, mislim da je to tragedija koju ćemo još dugo pamtiti i nadam se da ih više nećemo ni imati. – rekao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Tragedija u Posušju FOTO: G.Š./KLIX.BA / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
Tragedija u Posušju

Iz Opštine Posušje pozvali su ugostiteljske objekte da obustave rad zbog tragedije koja je ovaj kraj, ali i celu BiH zavila u crno.Prema nezvaničnim informacijama, smrtno su stradale četiri devojke i četiri mladića s područja Rakitna i Posušja.